Roxfort, 1977
 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Figyelem! Az oldal elköltözött! The Order of The Phoenix
1977 novembere.
Jelenleg Lily titkos párbajszakkört szervez. Kezdenek kiderülni, hogy kik is a kémek az iskolában, így még fontosabb hogy a diákok megtudják védeni magukat. A halálfalók kezdenek mindenhova beszivárogni, egyre több ember tűnik el, vagy viselkedik furcsán.Tovább...

Jelenleg nincs kaland.
Eddigi legjobb The Marauder's videó. Vajon a mi folytatásunk is lesz... Második legjobb videó Figyelem:Itt minden anyag a mi kezünk munkája! A történetszálat, a karakterek leírását mi fejlesztettük ki. A KÉPEK, KÓDOK amik az oldalon találhatóak mind sajátok (amik esetleg nem azoknál fel van tüntetve a készítő!). Ezeket felhasználni más oldalon TILOS, ÉS LOPÁSNAK SZÁMÍT!
Latest topics
» Lily & Severus
by Lily Evans Csüt. 28 Ápr. 2016 - 21:33

» Violette & Louis
by Louis A. Deveroux Szomb. 16 Ápr. 2016 - 19:10

» Mark & Ivory
by Mark Cavelier Szer. 13 Ápr. 2016 - 20:52

» Híreink!
by Mark Cavelier Szer. 13 Ápr. 2016 - 20:13

» Evans & Black
by Lily Evans Vas. 10 Ápr. 2016 - 12:27

» Lauren & Gwenog
by Gwenog Jones Csüt. 7 Ápr. 2016 - 18:09

» Kate & Gwenog
by Gwenog Jones Kedd 5 Ápr. 2016 - 22:08

» Kate and Ariana
by Kate Denver Kedd 22 Márc. 2016 - 23:28

» Szent Johanna Gimi - Élj a Mának!
by Ariana Amberson Vas. 20 Márc. 2016 - 13:25

» Kate keresi...
by Kate Denver Pént. 18 Márc. 2016 - 17:10

» Marlene & Rita
by Rita Skeeter Hétf. 7 Márc. 2016 - 15:32

» KÉSZ VAGYOK!
by Vendég Vas. 6 Márc. 2016 - 14:40

Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (18 fő) Hétf. 1 Szept. 2014 - 21:09-kor volt itt.

Share | 
 

 Violette & Louis

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Louis A. Deveroux
„Hogyha agyafúrt s ravasz vagy, Ne tekints másra: Mardekár való neked."
„Hogyha agyafúrt s ravasz vagy, Ne tekints másra: Mardekár való neked.
avatar

Származás : félvér
Lojalitás : semleges
Családi állapot : szabad
Lakhely : Roxfort
Foglalkozás : diák és bajkeverő
Karakterlap : it's just me
Karakterzene : it's just me
Playby : Ash Stymest

TémanyitásTárgy: Violette & Louis   Kedd 1 Szept. 2015 - 20:45

A tollam vadul jár a kezemben, de semmit sem írok. Az egyik elöl ülő barnaságot bámulom, pontosabban a hátát, mert van egy nagyon rossz érzésem.
A tanár nagyon beleéli magát a magyarázásba, én egyáltalán nem hallom, miről karattyol. Tudom, ez baj, de biztos vagyok benne, hogy lesz valaki olyan kedves, hogy odaadja a jegyzeteit, ezzel megmentve az év eleji első jegyemet. Vagy ha nem, akkor így jártam, de ez az ügy nem hagy nyugodni.
A lány jegyzetel, figyel, jegyzetel tovább, én pedig képtelen vagyok nem rá figyelni. Őrült Oliver a bordáim közé könyököl és valami olyat magyaráz, hogyha továbbra is így bámulom a csaj, felgyullad a pulcsija.
Ugyanolyan tömegcuccban van, mint mindenki. Pedánsan betűrve az ing, a nyakkendője is biztosan tökéletesen meg van kötve. Annyira biztos vagyok magamban, fordulj meg, kislány, én pedig megmondom a neved.
Oliver feladja a magyarázást, azt hiszem, a háttér karattyolása is abbamarad, mellettem pedig feláll pár ember. Már vége is lenne az órának? Hiszen még mindig nem tudom, hogy ki ő, pedig itt van a nyelvem hegyén, egyszerűen csak nem tudom megfogni... Látnom kell. Hallani a hangját, akkor biztosan tudni fogom. Biztosan valami gond lehet a memóriámmal, ez már nem az első alkalom, hogy elfeledkezem valakiről.
Felpattanok, odasietek a lányhoz, remélem, nem kések el. Legkedvesebb és barátságosabb mosoly felfestve, ez a tökéletes lehetőség.
- Ne haragudj, tudnál nekem segíteni? - Nézz a szemembe, gyerünk, kérlek, hiszen én tudom, hogy ki vagy, csak nézz rám! - Láttam, hogy sokat jegyzeteltél, én viszont valahol elvesztettem a fonalat... Esetleg oda tudnád adni a füzeted? Vagy ami még jobb lenne, ha adnál nekem húsz percet, amíg átolvasom, és válaszolnál, ha van valami kérdésem. Tudod, Mr Carrow nem nagyon kedvel, azért nem hozzá fordulok. Kérlek! - Esküszöm, ez még csajozós dumának is jó lenne. De most nem ez számít. Csak fel akarom ismerni. - Egyébként Louis Deveroux vagyok. - Mutatkozom be illedelmesen. Talán így ő is elárulja a nevét és összeállhat végre a kép.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Violette Olivier
„A bölcs öreg Hollóhátban, Éles elmék várnak."
„A bölcs öreg Hollóhátban, Éles elmék várnak.
avatar

Származás : ❁ half-blood
Családi állapot : ❁ single
Lakhely : ❁ Hogwarts
Foglalkozás : ❁ student
Pálca : ❁ 10¼, dogwood, kelpie hair
Keresem a... : háztársamat
Idézet :

Maybe when you’ve no reason to stay, then it’s a good reason to go.

Karakterlap : ❁ behind the mask
Karakterzene : ❁ Coming Home
Playby : ❁ Blanca Suarez

TémanyitásTárgy: Re: Violette & Louis   Hétf. 7 Szept. 2015 - 21:04


Louis & Violette
who are you?


Mindeddig szinte sosem esett nehezemre koncentrálni az óra alatt, sőt, tulajdonképpen most se, ha leszámítjuk az újra és újra felvillanó arcot, vagy a szorongató érzést a mellkasomban. Nem számít mit csinálok épp, az agyam hátsó része örökösen a roxmorts-i esettel és a hiányos emlékeimmel van elfoglalva. Öntudatlanul is próbálom összeilleszteni a részleteket, természetesen sikertelenül.
Megjegyzem, kifejezetten kényelmetlenül érzem magam, ugyanis egy hét után először előzött meg valaki, és foglalta el a helyemet az utolsó padban. Itt túl közel vagyok a többiekhez, az óra-teljes csend-tömeg párosítás pedig nem hagy nyugodni. Tudom, korántsem körülöttem forog a világ - mi több, sokan mondhatni észre sem vesznek -, mégis állandóan olyan érzésem van, mintha figyelne valaki. Sokszor pedig mintha mindenki engem figyelne.
Szőke hajtincsek. Fejbőrbe nyilalló szúró fájdalom. Egy lerepülő kék kalap. Zuhanás. A kezem, amint egy archoz csapódik. Víz.
Egyre gyorsuló szívveréssel figyelem az óra mutatóját, amint hangos kattanásokkal ugrik ismétlődően előrébb. Fülsüketítő a zaja. Egyre sietősebb tempóban zongorázok a szabad kezemmel, miközben írok. Lassan már a szédülés is elfog, a torkom kiszáradt...
De megszólal a csengő. Megkönnyebbült sóhajjal kísérve pakolom össze a cuccaimat, kis híján elsőként menekülök ki a teremből, mikor valaki megtorpan mellettem.
Csupán egy kérdésem lenne: miért pont most?
Visszafojtott lélegzettel hallgatom végig a kérését, és csak akkor emelem rá a tekintetemet, mikor végre befejezi a mondandóját. Olyan érzésem van, mintha már találkoztam volna vele. Ismét. Lassan el sem tudom eldönteni, mikor higgyek az ösztöneimnek és mikor nem, teljesen össze zavarnak.
Persze csak be kell mutatkoznia, azonnal világossá válik, hogy ismertem. Egyszerűen tudom.
- Persze, szívesen segítek - mosolygok rá kedvesen, majd kissé habozva én is bemutatkozok. Valamiért olyan érzésem van, hogy ő is felismer. - Violette Olivier.

words: 278

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Louis A. Deveroux
„Hogyha agyafúrt s ravasz vagy, Ne tekints másra: Mardekár való neked."
„Hogyha agyafúrt s ravasz vagy, Ne tekints másra: Mardekár való neked.
avatar

Származás : félvér
Lojalitás : semleges
Családi állapot : szabad
Lakhely : Roxfort
Foglalkozás : diák és bajkeverő
Karakterlap : it's just me
Karakterzene : it's just me
Playby : Ash Stymest

TémanyitásTárgy: Re: Violette & Louis   Vas. 20 Szept. 2015 - 14:52


Vio & Louis


Nagyon furcsa ez az érzés. Ideges leszek tőle, márpedig én nem szoktam bármi miatt ideges lenni. Hiányzik a nemtörődöm nyugalmam, és mikor éppen úgy gondolnám, Oliver kiosztása javíthatna a lelki állapotomon, vége az órának. A srác, a többiekkel együtt elszelel, én pedig nem várok tovább. Mielőtt még a kiszemeltem is eltűnhetne a tömeggel, előtte termek, és elő is adok egy tökéletes alakítást. Még igazság is van benne, és főleg nincs vele semmi hátsó szándékom. Nem kell tudnia, hogy ismerem, hacsak nem ő ismer fel először. Az akár még kínos is lehet, de ennyit hajlandó vagyok kockáztatni azért, hogy elmúljon ez az frusztráló érzés.
Meghallom a hangját, kedves, segít. Hallom a nevét, és egy lépéssel közelebb kerülök a megfejtéshez. Francia. Otthon találkozhattunk. Otthon... bárhol. Nem voltam egy nagy utazgató Franciaországban, de simán lehet, hogy Beauxbatons-os volt, mint a húgi. Nem bírtam azt a sulit, és számomra az öröm, hogy nem kellett odajárnom. Juhu. Na, következő lépés. Violette, Violette, ki kell mondanom, annyira ismerős.
- Örülök, hogy megismerhetlek, Violette - mosolyodok el. A többiek már mind leléptek a teremből, így már sokkal jobban érzem magam. Violette. Hívtam már így. Mikor? - Maradhatunk itt? Tényleg, maximum fél óra, és már engedlek is. Köszönöm, hogy segítesz. - Nem tudom, jön e most órája, igazából azt sem tudom, nekem lenne e. Oliver szépen itthagyott, általában segít követni az órarendet, cserébe pedig meghallgatom a hülye sztorijait, de most nem is érdekel, ha elkések. Vagy be sem megyek. Mintha nem ez lenne az első alkalom, mintha bárki bármit is tudna kezdeni velem.
Leülök mellé, ha benne van, és nagyon koncentrálok. Ezek a szemek, ez a hang, biztos vagyok benne, hogy ismerem. Francba ezzel a sok lánnyal a fejemben, mikor egyre igazán szükségem lenne, csak elbújik a többi mögé!
- Nézd csak, eddig jutottam. - Megmutatom neki a füzetem. Be kell vallani, nem az én írásom a legszebb, de Oliveréhez képest... gyöngybetűk. Feltételezem az ő jegyzetei mellett majd macskakaparásnak tűnik, de igazából nem is érdekel. Még az a rossz jegy sem, ha cserébe megtudom, hol láttam már ezt az arcot. - Bírod egyébként a mágiatörit? - Hallanom kell még a hangját, még egy-két szó, azután már biztosan tudni fogom, és mehetünk is. Kérlek. Juss már eszembe.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Violette Olivier
„A bölcs öreg Hollóhátban, Éles elmék várnak."
„A bölcs öreg Hollóhátban, Éles elmék várnak.
avatar

Származás : ❁ half-blood
Családi állapot : ❁ single
Lakhely : ❁ Hogwarts
Foglalkozás : ❁ student
Pálca : ❁ 10¼, dogwood, kelpie hair
Keresem a... : háztársamat
Idézet :

Maybe when you’ve no reason to stay, then it’s a good reason to go.

Karakterlap : ❁ behind the mask
Karakterzene : ❁ Coming Home
Playby : ❁ Blanca Suarez

TémanyitásTárgy: Re: Violette & Louis   Vas. 27 Szept. 2015 - 19:02


Louis & Violette
who are you?


Mikor először beléptem a kastélyba, azonnal elfogott a biztonság érzése, mintha a Roxfort falai között semmi baj nem történhetne. Nos, pontosan ezek a falak közelednek most felém. Valósággal érzem a szorításukat: a levegőm egyre inkább fogytán van, a tüdőm pedig csak vontatottan képes megemelkedni és süllyedni. Évekig vánszorognak a percek, mire végre kicsöngetnek és kinyílik a börtönöm cellája. Pánik elől menekülve indulnék kifelé, csakhogy valaki épp ezt a pillanatot választja a csevegésre, elállva ezzel az utamat.
Lényegében nem számít, hisz a gondolataim elől úgysem menekülhetnék. Így legalább lefoglal valami, ráadásul szívesen is segítek. Mégsem bánnám, ha legalább innen kimehetnénk, legalább azért, hogy ne kettesben legyünk. Eleget hallottam a mardekárosokról ahhoz, hogy gyanút keltsen bennem a kérése. Vagy csak egy strébert keresne, aki elvégzi helyette a munkát? Mert azt elfelejtheti, hogy helyette fogok jegyzetelni.
- Úgyszintén - mosolygok rá kedvesen, mintha az égvilágon minden a legnagyobb rendben lenne. Azt hiszem már álomból felkelve is képes lennék gondtalanságot tettetni. - Szívesebben távolodnék el a tanóra légkörétől is, de ha ragaszkodsz hozzá, maradhatunk.
Valójában persze semmi gondom a tanórákkal, sőt, a legtöbbjüket érdekesnek tartom, viszont ennél jobb indok nem létezik egy tanuló számára.
Közben azért vetek egy pillantást az órarendemre, azonban úgy tűnik a memóriám nem csalt. Tökéletesen ráérek. Nem tudom eldönteni, sajnálom-e vagy sem, elvégre teljesen mást gondolok ha épp félrepillantok és ha ránézek. Annyira ismerős... Kíváncsivá tesz, mi több, az általános gyanakvásomat leszámítva némiképp megnyugtat a jelenléte. Remélem tőle végre megtudhatok valamit a múltammal kapcsolatban, azzal mindkettőnk segítene a másiknak. Félek hogy olyan részletekre nem emlékszem, amik segíthetnének, ugyanis jelenleg minden apró információ létfontosságúvá válhat. Főképp, ha segít felidézni pár dolgot.
Amennyiben mégis itt maradnánk, puhán visszaejtem a padra a cuccaimat és helyet foglalok. Mikor mutatja a jegyzetét egy finom mozdulattal magam elé húzom azt és összevetem a sajátommal.
- Innentől maradtál le - kopogtatom meg a tollam hegyével a bekezdést, majd a biztonság kedvéért egy vonalat is húzok, nehogy elfelejtse.
- Néhány részt igen, néhány részt nem. Ugye jól gondolom, hogy neked sem a kedvenced? - pillantok fel rá cinkos mosollyal.

words: 341

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Louis A. Deveroux
„Hogyha agyafúrt s ravasz vagy, Ne tekints másra: Mardekár való neked."
„Hogyha agyafúrt s ravasz vagy, Ne tekints másra: Mardekár való neked.
avatar

Származás : félvér
Lojalitás : semleges
Családi állapot : szabad
Lakhely : Roxfort
Foglalkozás : diák és bajkeverő
Karakterlap : it's just me
Karakterzene : it's just me
Playby : Ash Stymest

TémanyitásTárgy: Re: Violette & Louis   Csüt. 24 Dec. 2015 - 14:31


Vio & Louis


Fogalmam sincs, mivel tarthatnám itt, de egyszerűen érzem, hogy ennek azonnal utána kell járnom. A hazugság csak úgy kifolyik a számon, ezen már törnöm sem kell magam, igazi áldás. Az csak jó, hogy a mondandómba igazság is vegyül, a céljaim tiszták, ő pedig nagyon segítőkész. Szörnyen zavar, hogy nem emlékszem rá, bár a neve határozottan megmozdít bennem valamit.
Nagyon igyekszem megfejteni, valószínűleg csak ezért tűnik fel az a pár pillanat, mikor mintha kiesne a szerepéből. Valószínűleg ő nem örül annyira az ismeretségünknek, mint én, de ez nem számít. Amint megtudom, ki ő, elveszíti az érdeklődésem és minden mehet majd a régi kerékvágásban. Addig viszont...
- Ne haragudj, tényleg gyors leszek. Köszönöm.
Nem akarok sehová sem menni, addig legalábbis biztosan nem, amíg ezt a kötelező kamukört le nem futottam. Ha van ideje, nekem pedig türelmem, még nem kell, hogy véget érjen a kis találkozásunk. Mióta ülhet előttem, ha csak most vettem észre? Általában jó szemem van a széphez, és meg kell állapítanom, hogy helyes kis csaj. De ez most nem erről szól, Ax, szóval higgadj le és másolj, mint egy kisangyal.
Mutatja is a részt, ahonnan írhatom, én pedig oda sem figyelve körmölni kezdek. Kérdezem, és azon kapom magam, hogy erős vágyat érzek a megérintésére. Az talán segítene.
- Nem, valóban nem az - mosolygok fel rá vissza. Ha csak most ismerném meg, biztosan szimpatikus lenne, és bár az érzés most is elragad, tudom, hogy nem szabad eltérnem a tárgytól. Meg kell tudnom, ki ő, de minden feltűnés nélkül. - Sokkal jobban fekszenek nekem a gyakorlati dolgok.
Igyekszem minél hamarabb mindent lemásolni, nem számít, ha olvashatatlan, nem számít, ha helytelen, csak legyen kész az ürügy.
- Azt hallottam, a többi mágussuliban nincs ekkora hangsúly ezen a tárgyon. A húgom legalábbis imádja, és folyton azért nyavalyog, mert nem tanulhat eleget. - A szememet forgatom, mintha tényleg csak idegesítene a problémája. Tény, hogy szereti, bár azt nem tudom, mennyit tanulják vagy hogy valóban kevesebb e az anyag, mint itt. Nem is ez a lényeg. Remélhetőleg rákérdez, melyik suli ez, és talán kiderül, hogy járt e valaha máshová. Tényleg nem emlékszem rá az elmúlt öt év óráiról, márpedig valahonnan akkor is jönnie kellett.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Violette Olivier
„A bölcs öreg Hollóhátban, Éles elmék várnak."
„A bölcs öreg Hollóhátban, Éles elmék várnak.
avatar

Származás : ❁ half-blood
Családi állapot : ❁ single
Lakhely : ❁ Hogwarts
Foglalkozás : ❁ student
Pálca : ❁ 10¼, dogwood, kelpie hair
Keresem a... : háztársamat
Idézet :

Maybe when you’ve no reason to stay, then it’s a good reason to go.

Karakterlap : ❁ behind the mask
Karakterzene : ❁ Coming Home
Playby : ❁ Blanca Suarez

TémanyitásTárgy: Re: Violette & Louis   Szomb. 26 Dec. 2015 - 12:41


Louis & Violette
who are you?


Alig vártam, hogy kiszabaduljak innen, úgyhogy mondanom sem kell, mennyire kellemetlenül érint a marasztalása. Bármikor máskor szívesen segítek, de ez nem az a pillanat, mikor nyugodtan tudnám fogadni a kérését, vagy épp bármi mást. Ennek ellenére igyekszem kedvesnek lenni, a legszebb mosolyomat veszem elő, és már mutatom is, honnan kell kezdenie a pótlást. Valamiért nem olyannak tűnik, akit érdekelne egy kis lemaradás, de hát a körülményektől függetlenül ennyit igazán megtehetek érte. Legalább addig is lefoglalja a gondolataimat.
- Igazán nincs mit - válaszolom továbbra is jókedvűen. Remélem, mindenki átérzi az iróniát. Remélem elég jól tudom megjátszani ahhoz, hogy ne sértsem meg Louist. Jófej srácnak tűnik.
Bár nekem nincs igazán ellenvetésem egy tantárggyal szemben sem, sőt, inkább hiányolok egy-két dolgot, a Mágiatörténet a legutolsó, ami igazán felkelti az érdeklődésemet. Ahogy mindent, ezt is könnyen megtanulom rövid idő alatt, viszont mindig azt az órát jelenti, amin túl kell esnem anélkül, hogy elkalandozna a figyelmem.
- Többnyire nekem is. Alighanem rossz házba osztottak be - mosolyodok el. Jóllehet nem gondolom komolyan, tény, hogy teljes mértékben egyik csoporthoz sem passzolok, a sajátomat is beleértve. Persze, velem kapcsolatban ez mindig is így működött, és nagy valószínűséggel a későbbiekben is így fog. Már hozzászoktam, hogy kitűnök a tömegből, ráadásul gyakran rossz értelemben. Az érdeklődésem persze kivételt képez ez alól, hisz ha sikerülne megvalósítani a terveimet, sokkal többet tennék másokért, mint ha a Hollóhátasok nagy részével együtt a minisztériumot venném célkitűzésül.
- Hova jár a húgod?

words: 239

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Louis A. Deveroux
„Hogyha agyafúrt s ravasz vagy, Ne tekints másra: Mardekár való neked."
„Hogyha agyafúrt s ravasz vagy, Ne tekints másra: Mardekár való neked.
avatar

Származás : félvér
Lojalitás : semleges
Családi állapot : szabad
Lakhely : Roxfort
Foglalkozás : diák és bajkeverő
Karakterlap : it's just me
Karakterzene : it's just me
Playby : Ash Stymest

TémanyitásTárgy: Re: Violette & Louis   Pént. 1 Jan. 2016 - 16:05


Vio & Louis


A szorgos másolás közben felvonom a szemöldököm. Ő is inkább gyakorlatias lenne? Be kell valljam, hogy megvannak a magam előítéletei, így a lányokról örökösen azt tartom, hogy csupa könyvmoly mind, és csak végszükségben kapnak átokhoz. Persze, akkor vagy ezret mondanak kapásból.
- Hollóhát, igaz? - pillantok fel futólag, de mindentudóan. Biztosan nem mardekáros, mert mindannyiuk nevét tudom. Legalábbis az évfolyamon, ugyebár. A Griffendélre ugyanez vonatkozik, a csínyeket sosem szabad elhalasztani, főleg, ha az embernek akadnak belsős cinkosai is. Igaz, Mark? A Hugrabug lánykái... Maradjunk annyiban, hogy valamiért a hollóhátasokkal távolságtartóbb a kapcsolatom, általában. Nem bánnám, ha akadna kivétel, így a hangomban biztosan nincs se lenézés, se bármi, amitől megbántódhatna. Mintha csak tükör előtt gyakorolnám, született profi vagyok.
- Ebből a szempontból legalább jól jártam - jegyzem még meg, a Mardekárra hivatkozva. Néha úgy érzem, a házalapítónk miatt mindenki azt várja el, hogy mi forgassuk a legprofibban a pálcát. Arról meg persze ne is beszéljünk, hogy minden vicc egy legyintéssel kezdődik...
Azonban a gondolataimat muszáj megakadályoznom, rossz felé haladnak, jelen pillanatban az az elsőszámú feladatom, hogy kiderítsem, ki a lány.
- A Beauxbatonsba. Tudod, a francia lányiskola. - A magam részéről biztosan megőrülnék annyi tyúk között, de tőle valami konkrétabb reakciót várok. Vagy járt oda és onnan ismerem vagy nem, és akkor folytathatom a bárgyú faggatózásomat, habár több tippem nem nagyon van. Francia, nem? Egy évet csak lehúzott ott, a húgom amúgy is nagyon barátkozós, simán rákaphatott egy egy évvel idősebb barátnőre. Vagy csak kijönni láttam. Kérlek, mondd, hogy jártál oda, és tuti lesz, hogy onnan ismerlek.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Violette Olivier
„A bölcs öreg Hollóhátban, Éles elmék várnak."
„A bölcs öreg Hollóhátban, Éles elmék várnak.
avatar

Származás : ❁ half-blood
Családi állapot : ❁ single
Lakhely : ❁ Hogwarts
Foglalkozás : ❁ student
Pálca : ❁ 10¼, dogwood, kelpie hair
Keresem a... : háztársamat
Idézet :

Maybe when you’ve no reason to stay, then it’s a good reason to go.

Karakterlap : ❁ behind the mask
Karakterzene : ❁ Coming Home
Playby : ❁ Blanca Suarez

TémanyitásTárgy: Re: Violette & Louis   Szer. 13 Ápr. 2016 - 19:51


Louis & Violette
who are you?


Mintegy válaszként a hollóhátas taláromra pillantok, majd vissza rá.
- Valószínűleg - mosolyodok el féloldalasan. Nincs ebben semmi rosszindulat, sokkal inkább mulattat a kérdése. Végül is lehetnék álruhában is, de amilyen zseniális felfedezéseket tesz, kezdem úgy gondolni, hogy pont ő álcázza magát mardekárosnak, valójában pedig a háztársam.
Hogy jól járt volna a beosztással? Kevés ideje vagyok itt, ez alatt az idő alatt viszont lényeges mértékű olyan történeteket hallottam a Mardekárról, amiket talán nem is lett volna szabad. Az emberek néha túlságosan vigyázatlanok, és nem törekszenek eléggé diszkrécióra, ha azt hiszik, senki más nincs a könyvtár zárolt részén. Pech, hogy én mindig rossz időben vagyok rossz helyen. Persze, akad olyan is, aki a legkevésbé sem titkolja az ellenszenvét és nyíltan tárta elém az állítólagos, piszkos titkaikat, anélkül, hogy egyáltalán kérdeztem volna. Rita Skeeter sárgulna az irigységtől, ha megtudná, mi minden jutott a fülembe ilyen rövid idő alatt.
Mindez nem jelenti azt, hogy el is hiszem a hallottakat. Nem áll szándékomban előítéletesnek lenni, és emiatt máshogy viselkedni bárkivel is, főként, mivel úgy gondolom, senkit sem ismerek még annyira, hogy - akár magamban - ítélkezzek felette. Tény, hogy nem kelti a legjobb benyomást ez a rengeteg háttérsztori, de igyekszem figyelmen kívül hagyni.
Más a helyzet, ha valaki ennyire nyíltan érdeklődik és kérdezősködik, majd olyat mond, amitől kis híján helyben összeesek. Létezhet ekkora véletlen?
Már tudom, honnan volt ennyire ismerős, abban viszont korántsem vagyok biztos, hogy bölcs dolog lenne vele is megosztanom.
Ezért jött ide pont hozzám? Nem lehet, hogy éppen ő az, akit...
Ahogy megfordulnék, máris a hajam után nyúl, olyan hirtelen és erősen, hogy védekezni sincs lehetőségem. A fejem a hideg márványlépcsőhöz csapódik, és mielőtt bármelyikünk is észbe kapna, elkezdek lefelé csúszni...
- Persze, hallottam már róla. - A válaszom sokkal halkabban és erőtlenebbül cseng, mint eddig. Ha valóban a másolásra koncentrál, nem tűnik fel neki, remélhetőleg így is marad.
Violette! ...Szent Merlin! ...Violette, térj magadhoz!
Nyelek egyet, a torkom pillanatok alatt kiszáradt. A fejbőröm hirtelen felforrósodik egy részen, és mintha valami meleg folyadék...
Lélegzetvisszafojtva pillantok a velem szemben lévő szekrény üvegajtajára, ám megnyugodva látom, hogy a tükörképemen nincs semmi rendellenes. Hogy ő se vegyen észre semmit, egy könnyed mozdulattal megigazítom a hajamat, és visszafordulok felé. Végzett a jegyzetével.
- Örültem, Louis - mosolygok rá kedvesen, és már nyúlok is a füzetemért.

words: 380

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Louis A. Deveroux
„Hogyha agyafúrt s ravasz vagy, Ne tekints másra: Mardekár való neked."
„Hogyha agyafúrt s ravasz vagy, Ne tekints másra: Mardekár való neked.
avatar

Származás : félvér
Lojalitás : semleges
Családi állapot : szabad
Lakhely : Roxfort
Foglalkozás : diák és bajkeverő
Karakterlap : it's just me
Karakterzene : it's just me
Playby : Ash Stymest

TémanyitásTárgy: Re: Violette & Louis   Szomb. 16 Ápr. 2016 - 19:10


Vio & Louis


Éééééés nézzék, hogyan ég be Deveroux! A világ ilyet még nem látott, nézzék ezt a cselt! Hihetetlen! Csodálatos!
Inkább a füzettel és a jegyzettel foglalkozom, milyen fontos és érdekes tárgy is ez a mágiatörténet! Hogy nem tűnt fel még eddig? Hát ha ezek után még valóban hajlandó lesz szóba állni velem... Baszki, komolyan nagy zseninek éreztem magam. Ennyire a napjaim részévé váltak volna már a kamu csajozós dumák? Hogy mindenből plusz infót húzzak ki? Még azt is én akarom megfejteni, ami lényegében neonbetűkkel villog előttem? Ehhez komolyan tehetség kell, basszus.
Az viszont biztos, hogy a Mardekár az én helyem, az ilyen retardáltakat mind oda száműzik.
Inkább arra koncentrálok, hogy a múltjával kapcsolatban kiderítsek egy kis pluszt, mert akármennyire is beégtem, biztos vagyok benne, hogy ismerjük egymást. Óvatosnak érzem magam, de lehetséges, hogy túl gyakran pillantok fel rá, így hamar rájön a csalafintaságra, de így legalább láthatom a megdöbbenést az arcán, mikor kimondom a suli nevét. A hangja is mintha más lenne, de hát ebben nem vagyok olyan biztos, alig ismerem pár perce (vagy igazából már évek óta?). Azt sem tudom, hogy milyen következtetést vonjak le a dologból, mindenesetre feljegyzem, hogy megkérdezzem a tesómat, ismerős e neki a neve. Ha rajta keresztül találkoztunk, akkor tudni fogja.
Félrebiccentem a fejem, ahogy felnézek rá, úgy érzem, mintha elkalandozott volna, aztán inkább folytatom az írást. Nyilván nem vetne rám jó fényt, ha rajtakapna, ahogy így bámulom. Sőt, talán ez is történik, mert alig firkálom le az utolsó szót, már kap is a füzete után.
- Hé, várj már. - Felállok én is, és igyekszem eltüntetni a meglepettséget a hangomból. - Ha úgyis lyukasod van, ebédeljünk együtt vagy valami. Hálás vagyok, amiért segítettél. - Ez életem legbénább szövege, mégis megpróbálkozom vele, mert nem szeretném ennyiben hagyni. Úgy érzem, lenne még kérdésem, ami közelebb vihetne a válaszhoz, vagy csak beszélgetnénk, amíg magától be nem ugrik... Valami.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Violette & Louis   

Vissza az elejére Go down
 
Violette & Louis
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
The Marauders - A Tekergők :: Kastély :: 1. emelet-
Ugrás: