Roxfort, 1977
 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Figyelem! Az oldal elköltözött! The Order of The Phoenix
1977 novembere.
Jelenleg Lily titkos párbajszakkört szervez. Kezdenek kiderülni, hogy kik is a kémek az iskolában, így még fontosabb hogy a diákok megtudják védeni magukat. A halálfalók kezdenek mindenhova beszivárogni, egyre több ember tűnik el, vagy viselkedik furcsán.Tovább...

Jelenleg nincs kaland.
Eddigi legjobb The Marauder's videó. Vajon a mi folytatásunk is lesz... Második legjobb videó Figyelem:Itt minden anyag a mi kezünk munkája! A történetszálat, a karakterek leírását mi fejlesztettük ki. A KÉPEK, KÓDOK amik az oldalon találhatóak mind sajátok (amik esetleg nem azoknál fel van tüntetve a készítő!). Ezeket felhasználni más oldalon TILOS, ÉS LOPÁSNAK SZÁMÍT!
Latest topics
» Lily & Severus
by Lily Evans Csüt. 28 Ápr. 2016 - 21:33

» Violette & Louis
by Louis A. Deveroux Szomb. 16 Ápr. 2016 - 19:10

» Mark & Ivory
by Mark Cavelier Szer. 13 Ápr. 2016 - 20:52

» Híreink!
by Mark Cavelier Szer. 13 Ápr. 2016 - 20:13

» Evans & Black
by Lily Evans Vas. 10 Ápr. 2016 - 12:27

» Lauren & Gwenog
by Gwenog Jones Csüt. 7 Ápr. 2016 - 18:09

» Kate & Gwenog
by Gwenog Jones Kedd 5 Ápr. 2016 - 22:08

» Kate and Ariana
by Kate Denver Kedd 22 Márc. 2016 - 23:28

» Szent Johanna Gimi - Élj a Mának!
by Ariana Amberson Vas. 20 Márc. 2016 - 13:25

» Kate keresi...
by Kate Denver Pént. 18 Márc. 2016 - 17:10

» Marlene & Rita
by Rita Skeeter Hétf. 7 Márc. 2016 - 15:32

» KÉSZ VAGYOK!
by Vendég Vas. 6 Márc. 2016 - 14:40

Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (18 fő) Hétf. 1 Szept. 2014 - 21:09-kor volt itt.

Share | 
 

 Lily & Violette

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next
SzerzőÜzenet
Violette Olivier
„A bölcs öreg Hollóhátban, Éles elmék várnak."
„A bölcs öreg Hollóhátban, Éles elmék várnak.
avatar

Származás : ❁ half-blood
Családi állapot : ❁ single
Lakhely : ❁ Hogwarts
Foglalkozás : ❁ student
Pálca : ❁ 10¼, dogwood, kelpie hair
Keresem a... : háztársamat
Idézet :

Maybe when you’ve no reason to stay, then it’s a good reason to go.

Karakterlap : ❁ behind the mask
Karakterzene : ❁ Coming Home
Playby : ❁ Blanca Suarez

TémanyitásTárgy: Lily & Violette   Szomb. 22 Aug. 2015 - 12:03

Lily & Violette
when the nightmare comes true


Félicienne bűbájának a sikertelenségét nem tudom másra vélni, minthogy a származása miatt nagyvonalúan osztogatták neki a kiváló vizsgaminősítéseket, annak ellenére, hogy nem jeleskedett különösebben a varázslásban. Ugyanis attól a naptól fogva, hogy elvette az emlékeimet, szüntelenül kísértenek a múltam zavaros foszlányai.
„ De jön utánam és jár utánam, mikor apró léptekkel csoszogok végig az Alser strassén, jár utánam ébren is a nyávogó unalom. Mert kezd nyávogássá és unalommá válni az egész, valami láthatatlan kéregető kíntornát tol utánam, csak akkor hallom nyikorgását, ha megyek: eltűnik és elhallgat, mikor toppanva megállok és hátrafordulok. ”
Már hozzászoktam az állandó kialvatlansághoz, a rémálmok mardosásához, és ahhoz, amit mindez apránként táplál bennem: a tehetetlen dühhöz. Hogy hol végződik a természetes reakciók sora, és hol kezdődik az téboly? Már nem tudom. A levél óta összefolyik a kettő. Azt mondják az a legveszélyesebb és a legbátrabb, akinek nincs vesztenivalója, de én rettegek. Hiába váltam el a családomtól és jöttem ide, a félelmeim ugyanúgy kísértenek - a különbség pusztán annyi, hogy már nincs aki megnyugtathatna, mikor reggelenként verejtékben fürödve és dobogó szívvel, reszketve riadok fel.
Vagy mikor Roxmorts utcáin arra leszek figyelmes, hogy követ valaki.
Eddig egy ház előtti lépcsőn rajzolgattam, csak most indultam el, viszont amint nézelődni kezdek, feltűnik valaki a szemem sarkában. Fekete ruha, kifejezéstelen arc, tulajdonképpen semmi különös... mégis elfog a rossz előérzet. Észrevétlenül a zsebembe süllyesztem a kezemet, hogy biztos közelben legyen a pálcám, majd felgyorsítva lépteimet a kastély felé veszem az irányt. "Rajongóm" igazodik a tempómhoz, mi több, nálam is sietősebben halad mögöttem.
Eszemben sincs megvárni, amíg utolér, egy hirtelen mozdulattal felé fordulok és ráfogom a varázspálcámat.
- Incarcerandus!
Még látom amint kötelek csavarodnak köré és a földre zuhan, de nem áll szándékomban bámészkodni. Futva indulok tovább, igyekezve leküzdeni a torkomban lévő gombócot. Csak egy pillanatra nézek hátra, ám ez is elég ahhoz, hogy összeütközzek valakivel. Hirtelen az agyamban beállt zavarodottság miatt azt hiszem, ugyanaz az alak ért utol és a sikoltás megállíthatatlanul tör ki belőlem, azonban mielőtt még kapálózni kezdenék, felismerem az illetőt. Mivel nemrég érkeztem a Roxfortba csak annyit tudok róla, hogy a Griffendélesek prefektusa, viszont ez is épp elég ahhoz, hogy elszégyelljem magam az iménti kiakadásomért. Késlekedés nélkül elvörösödik az eddig holtsápadt arcom.
- Ne haragudj, azt hittem... - motyogom el-elakadó hanggal, majd öntudatlanul is hátrapillantok. Az utca teljesen kihalt, nyoma sincs az elátkozott követőmnek. Talán csak hallucináltam volna?

words: 389 | clothes

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lily Evans
„Ha vakmerő vagy s hősi lelkű, Házad Griffendél."
„Ha vakmerő vagy s hősi lelkű, Házad Griffendél.
avatar

Származás : Mugli
Lojalitás :
Családi állapot : Se vele, se nélküle...
Lakhely : Hogwarts
Foglalkozás : Diák Prefektus
Pálca : 10¼ hüvelyk, Fűzfa, Főnixtoll
Keresem a... : ...legrégibb barátomat.
Idézet :
" She hated him.
Nah, she didn't."

Karakterlap : behind green eyes
Karakterzene :
I can't live, I can't breathe
&
"Cause I don't need this life
I just need…
Somebody to die for
Somebody to cry for
When I'm lonely"

Playby : Karen Gillan

TémanyitásTárgy: Re: Lily & Violette   Szomb. 22 Aug. 2015 - 20:46


Lily&Violette


Mosolyogva igyekszem Roxmorts egyik elhagyatott zugába, ugyanis találkozom van, egy végzős Hugrabugos fiúval. James karácsonyi ajándékát veszem meg tőle, a kedvenc Kviddics csapatáról szóló könyvet. Sirius szerint nincs meg neki, így megtudtam alkudni a sráccal. Kis füllentéssel, de letudtam rázni Jamest, miszerint Marlal találkozom, bár fogalmam sincs, hogy a legjobb barátnőm merre csatangol. Viszont mióta "hivatalosan" is összejöttünk minden időnket szinte együtt töltjük, amit egyáltalán nem bánok. Viszont legalább az ajándéka átvételekor kell egy kis tér. Mikor végzek, megköszönöm a srácnak, majd elrakom a könyvet a táskámba. Összerázkódom a hidegtől, mikor hirtelen belém fut valaki, és leesik a táskám. A könyv csak úgy kipottyan belőle a sárba... A szemem elkerekedik, iszonyat mérges leszek.
- Komolyan nem tudsz figyelni ??? - förmedek rá, miközben felkapom a könyvet... hát nem tudom meg lehet e menteni, de biztos megpróbálom. Majd felnézek a lányra. Violette az a hollóhátas lány... még a Bauxbottonsba ismertem meg. Az arckifejezése halálra rémít, hirtelen össze szorul a gyomrom, és eszembe jutnak a halálfalók..
- Jesszusom, ne haragudj.. jól vagy ? - oda húzom magamhoz a lányt a falhoz, majd körülnézek.  
_________________
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Violette Olivier
„A bölcs öreg Hollóhátban, Éles elmék várnak."
„A bölcs öreg Hollóhátban, Éles elmék várnak.
avatar

Származás : ❁ half-blood
Családi állapot : ❁ single
Lakhely : ❁ Hogwarts
Foglalkozás : ❁ student
Pálca : ❁ 10¼, dogwood, kelpie hair
Keresem a... : háztársamat
Idézet :

Maybe when you’ve no reason to stay, then it’s a good reason to go.

Karakterlap : ❁ behind the mask
Karakterzene : ❁ Coming Home
Playby : ❁ Blanca Suarez

TémanyitásTárgy: Re: Lily & Violette   Szomb. 22 Aug. 2015 - 22:04

Lily & Violette
when the nightmare comes true


Nem is tudom, melyik tudat rémítene meg jobban: hogy az imént tényleg követett valaki, vagy hogy képzelődtem. Azzal még csak-csak megbirkóznék, hogy a rengeteg stressz miatt elferdül kissé a valóságom, viszont az őrület se mással, mint hallucinációval kezdődik. Ez az állapot pedig túlságosan ismerős...
Akaratlanul is a kézfejemet veszem szemügyre, a rajta húzódó aprócska hegeket. Felvillan a friss seb, ahogy lassan csöpög róla a vér, egyenesen a hófehér csempére. Mellette mindent vöröslő szilánkok borítanak, csillogva a lámpa kissé elmosódó fényében. Először az égető fájdalmat érzem meg és a szédülést, majd belém mar a mértéktelen elkeseredettség. Rosszabb minden fizikai szenvedésnél.
Aztán visszatérek a jelenbe, ahol nem szorongat a végső kétségbeesés, helyette tompa félelem jár át. A mellkasomban üresség, semmi öröm vagy bánat. Nem kell sokáig merengenem, hogy rájöjjek, inkább választanám azt a mumust, ami ellen ismerem a varázslatot. És ami elől képes vagyok menekülni.
Teljesen váratlanul ér a gyalogos karambol, hirtelen fel sem ismerem a helyzet ártalmatlanságát és kis híján újabb átokhoz folyamodok. Tekintve hogy a varázsvilág hogy viszonyul az ilyesfajta mágiához, szerencse, hogy a lány felcsattanása még épp idejében észhez térít, így nem követek el meggondolatlanságot.
Némileg megnyugodva figyelem, miközben felkapja a besározódott könyvét, viszont azonnal elfog a bűntudat, amiért ennyire figyelmetlen voltam. Mivel azóta a kezemben szorongattam a pálcámat, most egyszerűen csak ráemelem a sárfoltra (inkább erre emlékeztet az egész) és elsuttogom a varázsigét.
- Tergeo. - Lassan, de biztosan az összes kosz eltűnik, a könyv pedig olyan tiszta, mint új korában. Bocsánatkérő mosollyal az arcomon nézek vissza a lányra, a varázspálcámat ellenben továbbra is magamnál tartom. Legnagyobb megkönnyebbülésemre, ugyanis a prefektus váratlanul teljesen más modort öltve magára a falhoz vonna, ha hagynám.
Finoman kihúzom a karomat a kezei közül, majd kissé megütközve lépek hátrébb. Annak ellenére, hogy rám ripakodott, nincs vele semmi bajom - sőt, azt is értékelem, hogy próbál kedves lenni, holott épp az imént gázoltam el. Csakhogy tőlem lehet maga a mágiaügyi miniszter, akkor se érhet hozzám.
- Természetesen. - Egyáltalán nem. Ennyire látszik? - Ugye nem ütöttelek el nagyon? - kérdezem őszinte aggodalommal.

words: 338 | clothes

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lily Evans
„Ha vakmerő vagy s hősi lelkű, Házad Griffendél."
„Ha vakmerő vagy s hősi lelkű, Házad Griffendél.
avatar

Származás : Mugli
Lojalitás :
Családi állapot : Se vele, se nélküle...
Lakhely : Hogwarts
Foglalkozás : Diák Prefektus
Pálca : 10¼ hüvelyk, Fűzfa, Főnixtoll
Keresem a... : ...legrégibb barátomat.
Idézet :
" She hated him.
Nah, she didn't."

Karakterlap : behind green eyes
Karakterzene :
I can't live, I can't breathe
&
"Cause I don't need this life
I just need…
Somebody to die for
Somebody to cry for
When I'm lonely"

Playby : Karen Gillan

TémanyitásTárgy: Re: Lily & Violette   Szomb. 22 Aug. 2015 - 22:57


Lily&VioletteKissé meglepem a hirtelen jött hangulatváltozásommal. Gyorsan helyrehozza a könyvet, amit persze én is tudtam volna, de annyira bepánikoltam hirtelen, hogy olyan egyszerű dolog, mint varázslattal megoldani eszembe se jutott. Látom nem tetszik neki, hogy megérintem, bocsánatkérően nézek rá. Én se szeretem ha hozzámérnek, de most tényleg csak odébb akartam húzni, hiszen láttam egy árnyékon az út végén. Olyan ijedt arcot vágott, hogy én is megrémültem.
- Köszönöm. - rápillantok a könyvre, majd gyorsan el is teszem.
- Már ne sértődj meg, de úgy nézel ki, mint aki kísértetett látott. - ezen kicsit elmosolyodom, tekintve, hogy mi nap mint nap látunk. Mugli mondások gyakran jönnek a számra, nem tehetek róla. - Valaki követett ? - nézek el mögötte, mert eszembe jut az árny. Nekem úgy jön le a dolog, hogy valaki követte, ő pedig bepánikolt. Az tény, hogy manapság, én is paranoiás vagyok, de olyan világot élünk, ahol sajnálatos módon természetessé válik.  
_________________
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Violette Olivier
„A bölcs öreg Hollóhátban, Éles elmék várnak."
„A bölcs öreg Hollóhátban, Éles elmék várnak.
avatar

Származás : ❁ half-blood
Családi állapot : ❁ single
Lakhely : ❁ Hogwarts
Foglalkozás : ❁ student
Pálca : ❁ 10¼, dogwood, kelpie hair
Keresem a... : háztársamat
Idézet :

Maybe when you’ve no reason to stay, then it’s a good reason to go.

Karakterlap : ❁ behind the mask
Karakterzene : ❁ Coming Home
Playby : ❁ Blanca Suarez

TémanyitásTárgy: Re: Lily & Violette   Vas. 23 Aug. 2015 - 0:17

Lily & Violette
when the nightmare comes true


Köszönetére csupán biccentek egyet, hisz tekintve, hogy miattam lett sáros, a legkevesebb helyrehoznom a kárt. Biztos fontos lehet neki, ha elsőre így kiakadt. Nálam jobban kevés ember érthetné meg jobban, azt hiszem, ha a kedvenc olvasmányomat lökik ki a kezemből és a sárban landol, fejben én is hasonlóan reagáltam volna. Úgy vigyázok rájuk, mintha a kincseim lennének.
Szóval igen, érdekelne, hogy mit félt ennyire. Épp szóra nyitnám a szám hogy valóban rá is kérdezzek, mikor visszatereli témát az előbbi incidensre, ezzel semmissé téve azt a kevés nyugalmamat is, amit sikerült valahogy összekaparnom. Eddig azt hittem nem lehetek sápadtabb - nyilvánvalóan téves feltételezés volt. Fogalmam sincs, mit reagáljak. Az furcsább ha letagadom, vagy egyszerűen betudhatnánk annyival, hogy magánügy?
- A környékbeli kísértetek nem fenyegetőek - válaszolom sokat sejtetően, majd keserű mosolyra húzom a számat. Végül a legegyszerűbb és leginkább kockázatmentes megoldást választom: kérdésre kérdéssel. - Miért gondolod, hogy követtek?
Annyira lesokkoltam, hogy eddig fel sem merült bennem, mi van, ha ő látott valakit. Talán lényegtelennek tűnhet, számomra viszont sokat jelentene a megerősítése. Tudnom kell, hogy nem csak a képzeletem játszott velem. Inkább elviselem az állandó fenyegetést, mint a hallucinációkat.
Végül belenyugszom, hogy nem Hasfelmetsző Jackkel van dolgom, és teszek felé pár lépést. Mégis idiótán venné ki magát, ha egy méteres távolságból beszélnénk egymásnak, pláne ilyen témával kapcsolatban. Közel sem olyasmi, amit csak úgy világgá kürtölnék.
Meglepetésemre minél több ideig nézem, annál ismerősebbek a vonásai. Pár kép is bevillan, egy kék kalap... Nem tudom mire vélni, ráadásul az előbbi után kénytelen vagyok meghazudtolni az emlékeimet.
- Találkoztunk már valahol?

words: 257 | clothes | note: bocsánat a szófogyatkozásért,
majd feltornázzuk ♥

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lily Evans
„Ha vakmerő vagy s hősi lelkű, Házad Griffendél."
„Ha vakmerő vagy s hősi lelkű, Házad Griffendél.
avatar

Származás : Mugli
Lojalitás :
Családi állapot : Se vele, se nélküle...
Lakhely : Hogwarts
Foglalkozás : Diák Prefektus
Pálca : 10¼ hüvelyk, Fűzfa, Főnixtoll
Keresem a... : ...legrégibb barátomat.
Idézet :
" She hated him.
Nah, she didn't."

Karakterlap : behind green eyes
Karakterzene :
I can't live, I can't breathe
&
"Cause I don't need this life
I just need…
Somebody to die for
Somebody to cry for
When I'm lonely"

Playby : Karen Gillan

TémanyitásTárgy: Re: Lily & Violette   Vas. 23 Aug. 2015 - 0:33


Lily&Violette


Kicsit lelkiismeret furdalásom van, amiért ráförmedtem az imént. Ezt a könyvet már nem lehet kapni, ha jól tudom James is sokat kereste. És meglepetésemre nem tudta megszerezni. Úgy érzem hogy ezzel is valamiféle győzelmi pontot kapnék, hogy nekem sikerült. Igen kicsit vicces, hogy a kapcsolatunk részben hatalmi harc. Na de vissza a jelenbe. Látom rajta, hogy zavarban van, vagyis zavart kicsit. Ez ismerős érzés. Akaratlanul is eszembe jut a Dolohov incidens, és kirázz a hideg.
- Mivel nekem jöttél, siettél és inkább hátra fele néztél, mint előre. Ezt akkor szokták, mikor ellenőrzi az ember, hogy követik e. - megvonom a vállamat, a megfigyelő képességem mindig jó volt. - Az arckifejezésed pedig rémült, ebből pedig arra következtetek, hogy nem éppen örülnél, ha az illető utolérne. - az arckifejezésem keményebb lesz, és harcias. - Van akitől félned kell ? Tudom, bután hangzik, de bennem megbízhatsz. - nagyot nyelek. - Engem is megtámadtak már itt.  - elmondom, miért ne mondanám el? Oké hogy Dumbledore nem akar pánikot kelteni, de azért jó lenne ha a diákok kicsit jobban figyelnének. Főleg ha látom fél is.
- Igen, a harmadik évfolyamomat a Bauxbotonsba töltöttem. Ott beszéltünk. Felismertelek. - mosolyodom el, már barátságosan.  
_________________
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Violette Olivier
„A bölcs öreg Hollóhátban, Éles elmék várnak."
„A bölcs öreg Hollóhátban, Éles elmék várnak.
avatar

Származás : ❁ half-blood
Családi állapot : ❁ single
Lakhely : ❁ Hogwarts
Foglalkozás : ❁ student
Pálca : ❁ 10¼, dogwood, kelpie hair
Keresem a... : háztársamat
Idézet :

Maybe when you’ve no reason to stay, then it’s a good reason to go.

Karakterlap : ❁ behind the mask
Karakterzene : ❁ Coming Home
Playby : ❁ Blanca Suarez

TémanyitásTárgy: Re: Lily & Violette   Csüt. 27 Aug. 2015 - 12:22

Lily & Violette
when the nightmare comes true


Bár valószínűleg nem is sejti, a kérdésével reményt ébreszt bennem. Dübörög a szívem, miközben a válaszára várok, ám a látottak helyett az észrevételeit közli. A csalódottság kis híján az arcomra is kiül, de még idejében uralkodok az érzéseimen és továbbra is nyugodtságot erőltetve nézek vele farkasszemet. Így is több mindent elárultam, mint kellett volna. Ha az első héten ilyen hibákat vétek, mi lesz később?
Persze, mikor elmondja hogy megtámadták, a tettetett közönyöm megtörik kissé. De hát bárki állíthatja ezt: honnan tudjam, hogy igazat beszél? Csak a házára alapozva mégsem szavazhatok neki bizalmat, nem vallana rám. Nem engedhetek meg magamnak ekkora felelőtlenséget.
- Valóban? Hogy történt? - kérdezem meglepetten. Válasz helyett inkább az ő történetére lennék kíváncsi, főként, mert őszintének tűnik. Általában felismerem, mikor hazudnak nekem, vagy mikor próbálnak átvágni. Utóbbi esetben mindig van egy részlet ami nem stimmel, márpedig ha nem is tudatosul bennem, mi az konkrétan, a kételkedés ösztönösen belém költözik, és nem hagy nyugodni. Ezúttal viszont észreveszem az idegességét, láthatóan kényes számára a téma.
Beauxbatons... Legszívesebben rákérdeznék, nem téveszt-e össze mással, de az imént feltűnő emlékrészlet arra biztat, hallgassak. Eddig eszembe se jutott, ám ezek után már teljesen világos, hogy a kék kalap az ottani egyenruha része. Ha keményen próbálkozok, többek közt a tapintása is beugrik. Egyszerre különös és megdöbbentően kézenfekvő, hogy a Roxfort és a magántanárok előtt oda jártam iskolába. Csak azt nem értem, miért volt szükséges eltitkolniuk előlem.
- Ó, értem. - Leplezve a gondolataim megállíthatatlan száguldását viszonozom a mosolyát. Talán ha szerencsém van, nem tart majd egészen dilisnek. - Ne haragudj, ha nem tanulásról van szó a memóriám gyakran mond csődöt.

words: 266 | clothes

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lily Evans
„Ha vakmerő vagy s hősi lelkű, Házad Griffendél."
„Ha vakmerő vagy s hősi lelkű, Házad Griffendél.
avatar

Származás : Mugli
Lojalitás :
Családi állapot : Se vele, se nélküle...
Lakhely : Hogwarts
Foglalkozás : Diák Prefektus
Pálca : 10¼ hüvelyk, Fűzfa, Főnixtoll
Keresem a... : ...legrégibb barátomat.
Idézet :
" She hated him.
Nah, she didn't."

Karakterlap : behind green eyes
Karakterzene :
I can't live, I can't breathe
&
"Cause I don't need this life
I just need…
Somebody to die for
Somebody to cry for
When I'm lonely"

Playby : Karen Gillan

TémanyitásTárgy: Re: Lily & Violette   Szomb. 29 Aug. 2015 - 14:38


lily & violette


Láthatóan össze zavarom, és nem nagyon emlékszik rám. Persze ezt nem róhatom fel neki, nem lehet mindenkinek jó az arcmemóriája mint nekem. Gondolom kicsit meg is ijesztettem, így próbálok barátságos ábrázatot felvenni, miután helyre hozza a könyvemet.  Mikor természetesen vissza kérdezz enyhén beleharapok az ajkamba. Megígértette velem Dumbledore, hogy csak különleges esetekben beszélhetek a támadásról. Úgy vélem Violette ügye kivételes, hisz fél, látom rajta. És ezt nem is cáfolja.
- Hát jó, de ha lehet ne add tovább amit most elmondok. Dumbledore professzor megígértette velem, hogy nem keltek pánikot. - mély levegőt veszek, majd belekezdek a mesébe. - Szóval a szellemszállásnál pár hete megtámadott engem, és James Pottert egy halálfaló. Nem úsztuk meg épp bőrrel, viszont túléltük.  - egyszerre érzek megkönnyebbülést, és lelkiismeret furdalást. Ugyanis jól esett ezt megosztanom valakivel, vagyis kiadnom magamból. Jamessel se hozzuk szóba, amilyen tabu témának számít. De tudom, hogy gondol rá, és ő is tudja rólam, hisz mikor egymásra nézünk akkor leolvasható.
- Szóval ha félsz valakitől, jobb ha nem egyedül járkálsz. Ha ott egyedül lettem volna, nem úszom meg. Vagy ha tudod ki az aki követ, lehet jobb lenne szólni az igazgatónak. Inkább, csak kerüld el a bajt, mielőtt bekövetkezik. - végül sóhajtok, próbálok ezekre a szörnyűségekre nem gondolni, de valahogy mindig az ember elé kerül. A háború elkerülhetetlen.  
  
_________________
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Violette Olivier
„A bölcs öreg Hollóhátban, Éles elmék várnak."
„A bölcs öreg Hollóhátban, Éles elmék várnak.
avatar

Származás : ❁ half-blood
Családi állapot : ❁ single
Lakhely : ❁ Hogwarts
Foglalkozás : ❁ student
Pálca : ❁ 10¼, dogwood, kelpie hair
Keresem a... : háztársamat
Idézet :

Maybe when you’ve no reason to stay, then it’s a good reason to go.

Karakterlap : ❁ behind the mask
Karakterzene : ❁ Coming Home
Playby : ❁ Blanca Suarez

TémanyitásTárgy: Re: Lily & Violette   Kedd 1 Szept. 2015 - 16:33

Lily & Violette
when the nightmare comes true


Bár én korántsem gondolom úgy, hogy az igazság elárulása valóban pánikkeltés lenne, tiszteletben tartom a lány kérését. Ha elmulasztotta volna megjegyezni, akkor is hallgatnék arról, amit mondani készül, hisz nem az én tisztem ítélkezni vagy dönteni. Tulajdonképpen közöm sincs a Roxfortos diákokhoz: alig pár napja érkeztem, ráadásul tisztában vagyok vele, hogy sosem leszek közéjük való, mint ahogy ők is rá fognak jönni, amint jobban megismernek. Mármint amennyiben sor kerül rá egyáltalán.
Minden esetre joguk lenne tudni, mi zajlik körülöttük, főleg ha veszélyben vannak. Előbb-utóbb úgyis kiderül minden, viszont gyanítom, sokaknak segítenének a titkolózás felfüggesztésével. Mind vigyázatlanok vagyunk, amíg nem jövünk rá, mit veszíthetünk. Vagy tapasztaljuk meg. A legszomorúbb, hogy legtöbbször az utóbbi fordul elő, és ezt őszintén sajnálnám. Nem lenne szabad bajuk essen.
A szellemszállás és James Potter számomra nem jelent sokat, elvégre eddig se a személyről, se a helyszínről nem hallottam. Maga a mondandója viszont kizárólag azért lep meg, mert úgy gondolja, ezen meg kéne lepődnöm. Mióta tudomást szereztem az anyám volt férjéről, a halálfalókról és kilétükről, másra sem számítottam, mint ehhez hasonló fenyegetésekre. Leegyszerűsítve a történetet egy beteg elméjű... de legyen csak hibbant varázsló indokokat, ezzel pedig célpontokat adott sok-sok pszichopatának, manipulálható és zsarolható embernek, hogy megkeserítse, vagy elvegye mások életét. Egyedül az döbbent meg némileg, hogy a diákokat is belesodorják ebbe az egészbe.
- Sajnálom - válaszolom együtt érzően. - De miért pont titeket?
Csak azt tudom elképzelni, hogy épp a pánikkeltés volt a célja. Ez megmagyarázná, miért próbálják annyira megőrizni a biztonság látszatát.
Van valami abban, amit mond. Még nem volt időm végiggondolni, de világos, hogy bármire is készül az üldözőm, szemtanúk előtt nem teheti meg. Ellenkező esetben gyorsan megszüntethette volna az átkot, és nem zavartatta volna magát a griffendéles előtt végrehajtani a megbízatását. Az egyetlen bökkenő, hogy rólam van szó. Legyen bárki is, készüljön bármire, előbb birkóznék meg vele egyedül, vállalva a kockázatot, minthogy annyira közel engedjek magamhoz valakit, hogy a kezébe adjam a kést amivel hátba szúrhat. Nem számítanak a körülmények, mindig is nagyobb biztonságban fogom magam érezni egyedül.
- Köszönöm a tanácsot. Kedves tőled, hogy segíteni próbálsz.
Hálásan rámosolygok, aztán lepillantok a kezemben szorongatott rajzcuccaimra és időhúzásképp kissé megigazítom azokat. Csoda, hogy nem ejtettem el őket az ütközés miatt. - Ami azt illeti, te is megfogadhatnád a saját tanácsodat. Miért vagy itt egyedül?

words: 380 | clothes

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lily Evans
„Ha vakmerő vagy s hősi lelkű, Házad Griffendél."
„Ha vakmerő vagy s hősi lelkű, Házad Griffendél.
avatar

Származás : Mugli
Lojalitás :
Családi állapot : Se vele, se nélküle...
Lakhely : Hogwarts
Foglalkozás : Diák Prefektus
Pálca : 10¼ hüvelyk, Fűzfa, Főnixtoll
Keresem a... : ...legrégibb barátomat.
Idézet :
" She hated him.
Nah, she didn't."

Karakterlap : behind green eyes
Karakterzene :
I can't live, I can't breathe
&
"Cause I don't need this life
I just need…
Somebody to die for
Somebody to cry for
When I'm lonely"

Playby : Karen Gillan

TémanyitásTárgy: Re: Lily & Violette   Hétf. 7 Szept. 2015 - 11:58


lily & violette


Tulajdonképpen megértem a zavarodottságát, és a bizalmatlanságát. Láthatóan fogalma sincs ki vagyok, amiért mondjuk nem hibáztatom. Így hát nem is annyi szószátyár, de végülis csak figyelmeztetni szerettem volna, meg hát segíteni ha tudok. Nem akarom, hogy több Roxforti diák is csapdába essen.  Barátságosan mosolygok, és a hangnememet is tartom hozzá, de ha nem akar beszélni nem fogom erőltetni. Kicsit mondjuk a Dolohov emlékre én is feszültté válok.
- Találkozóm volt. - mutatom fel válaszként a könyvet. - Ajándék, és nem akartam hogy lebukjam. Aztán nekem jöttél. - mosolyodom el. - Jól sejtem, hogy új vagy itt ? - mivel eddig nem láttam, csak pár napja, szűröm le éles eszűen. Csak ránéztem, és tudtam hogy láttam a bauxbotonsba, csak azt hittem hogy nem ismertem fel. De kis zavarodottságot látok rajta, és fogalma sincs ki vagyok, márpedig mint prefektust általában felismernek. - Vannak ... barátaid ? - kérdezem kicsit azért félénken, ez kínos téma tud lenni. Igazából arra akarok rájönni, azért van e egyedül mert még nem sikerült találnia barátokat. Bauxba én se találtam, és eléggé kellemetlenül telt el az évem így. Alig vártam, hogy túl legyek az éven, és vissza mehessen a roxfortba. Egész végig a könyveket bújtam, és franciát tanultam. Eléggé fellengzős, és sznob társaság volt, senkivel nem tudtam a leckén kívül beszélgetni, vagy szórakozni. Szóval ha nem tudott eddig beilleszkedni akkor segítek neki, mert tudom, borzalmas egyedül lenni.
  
_________________
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Violette Olivier
„A bölcs öreg Hollóhátban, Éles elmék várnak."
„A bölcs öreg Hollóhátban, Éles elmék várnak.
avatar

Származás : ❁ half-blood
Családi állapot : ❁ single
Lakhely : ❁ Hogwarts
Foglalkozás : ❁ student
Pálca : ❁ 10¼, dogwood, kelpie hair
Keresem a... : háztársamat
Idézet :

Maybe when you’ve no reason to stay, then it’s a good reason to go.

Karakterlap : ❁ behind the mask
Karakterzene : ❁ Coming Home
Playby : ❁ Blanca Suarez

TémanyitásTárgy: Re: Lily & Violette   Hétf. 14 Szept. 2015 - 21:13

Lily & Violette
when the nightmare comes true


Az ajándék említésére sok ideje először jelenik meg őszinte mosoly az arcomon. Merengő és szomorú, de akkor is őszinte. Lehet hogy rengeteg emlékemet elvették, viszont azt hiszem az igazán fontosak - amiket azóta szereztem - továbbra is velem maradtak. Így például a közös karácsonyozások és egyéb ünnepek, mikor úgy éreztem, tartozom valahová. Hiányzik, hogy velem legyen valaki, aki elég fontos ahhoz, hogy ajándékot vegyek neki, vagy egyáltalán törődjek vele. Hiába vagyok olyan, amilyen... Azt hiszem nincs olyan ember, aki kiérdemelné a magányt. Ilyen hiányérzettől a dolgok hamar értelmüket vesztik.
Persze, mindez nem számít, ha cserébe biztonságban tudhatom a "szüleimet."
- Értem. Ez esetben még jobban sajnálom, szerencse, hogy meg lehetett menteni - pillantok a könyvre. Fontos lehet a személy akinek beszerezte, ha megkockáztat egy újabb támadást. Igaz, nem félhetünk örökké: a baj úgyis bármikor, bárhol és bárhogy megtalálhat, kivédhetetlen.
- Igen, ez a második napom. - Vagy a harmadik. Összefolynak. Pedig nem mondhatnám hogy állandóan tétlenül somfordálok, mindig kitalálok valami érdekeset, amivel lefoglalhatom magamat. Ma például a rajzoláson kívül a kastély, illetve a birtok egy részét fedeztem fel. A Roxfort minden egyes szeglete felkelti a kíváncsiságomat, annyi mindent rejt.
- Nincsenek - válaszolom könnyedén, igyekezve figyelmen kívül hagyni a tapintatát. Nem szeretem ha sajnálnak, nincs miért, ezt az imént ki is fejtettem. - De ha ezért kérdezed, meg tudom védeni magamat.
Merem állítani, hogy mindenre felkészültem: még a halálos átkot sem félek kimondani, amennyiben elfajulnának a dolgok. Talán törékenynek tűnök és bizonyos szempontokat figyelembe véve az is vagyok, viszont nem vagyok hajlandó veszíteni. Főleg, mikor az életem a tét.
- Egyébként szívesen visszakísérlek a biztonság kedvéért, ha gondolod.

words: 267 | clothes

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lily Evans
„Ha vakmerő vagy s hősi lelkű, Házad Griffendél."
„Ha vakmerő vagy s hősi lelkű, Házad Griffendél.
avatar

Származás : Mugli
Lojalitás :
Családi állapot : Se vele, se nélküle...
Lakhely : Hogwarts
Foglalkozás : Diák Prefektus
Pálca : 10¼ hüvelyk, Fűzfa, Főnixtoll
Keresem a... : ...legrégibb barátomat.
Idézet :
" She hated him.
Nah, she didn't."

Karakterlap : behind green eyes
Karakterzene :
I can't live, I can't breathe
&
"Cause I don't need this life
I just need…
Somebody to die for
Somebody to cry for
When I'm lonely"

Playby : Karen Gillan

TémanyitásTárgy: Re: Lily & Violette   Szer. 16 Szept. 2015 - 10:16


lily & violette


Kicsit zavarba ejtő kezd lenni számomra a beszélgetés. Kicsit úgy érzem, hogy feltartom a lányt, és kényelmetlenül érzi magát, hogy beszélgetnie kell velem. Csak túl udvarias, hogy elküldjön a fenébe. Nem szeretek másnak a terhére lenni, kissé félre húzom a számat.
- Igen, és köszi, hogy gyorsan reagáltál. Kicsit pánikba estem, akkor nem tudok hirtelen megoldást találni. - nevetem el magam zavartan. Annyira örültem, hogy találtam olyan ajándékot Jamesnek aminek van értelme, és még nem szerezte meg magának. Kicsit leperget az életem a szemem előtt, mikor láttam hogy kezdenek ázni a lapjai. Főleg, hogy utolsó galleonom is ráment plusz pár ritka csoki béka varázsló kártya, amikre büszke voltam... Na de hát valamit valamiért. Az örökségem egy része még a mugli bankban van, és csak remélem hogy Petunia nem intézte el, hogy a mancsát arra is rátegye. Szeretem a nővérem, de ő már egyértelmű, hogy nem viszonozza, és sajnálatos módon már ilyeneket is kinéznék belőle. Persze nem hiszem, de akkor is... mostanában mindig felkészülök a legrosszabbra.
- Második? - nézek rá meglepetten. Gondoltam, hogy új lány de azt hittem, hogy év elején érkezett. Szegényt beledobták a mély vízbe. - Hát akkor üdvözöllek a Roxfortba, és sajnálom hogy már is megijesztettelek. - mosolyodom el barátságosan. Azt nem mondom, hogy ez volt az első benyomás, mert már biztos találkoztunk, csak ő nem emlékszik. Arra, hogy megtudja védeni magát, csak ismét elmosolyodom. Természetesen én is mindig ezt mondom, és mondanám is. De sajnos mikor szembe találja magát az ember egy halálfalóval, aki előszeretettel használ olyan átkokat, amikről mi még nem is tudunk... elszáll ez a gondolat.
- Oh, én is ezt akartam kérdezni tőled. - nevetem el magam. - Akkor mit szólnál ha együtt mennénk vissza, és meginnánk egy vajsört ? Ilyenkor sok diák van ott, jobban lehet barátkozni. - közbe végre elindulunk a kihalt részről. - Áruld már el, erre mindig is kíváncsi voltam. Ilyenkor is a süveg oszt be téged mikor év közbe jössz ? - pillantok rá őszinte kíváncsisággal, hátha feltudom kicsit dobni a hangulatot.
  
_________________
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Violette Olivier
„A bölcs öreg Hollóhátban, Éles elmék várnak."
„A bölcs öreg Hollóhátban, Éles elmék várnak.
avatar

Származás : ❁ half-blood
Családi állapot : ❁ single
Lakhely : ❁ Hogwarts
Foglalkozás : ❁ student
Pálca : ❁ 10¼, dogwood, kelpie hair
Keresem a... : háztársamat
Idézet :

Maybe when you’ve no reason to stay, then it’s a good reason to go.

Karakterlap : ❁ behind the mask
Karakterzene : ❁ Coming Home
Playby : ❁ Blanca Suarez

TémanyitásTárgy: Re: Lily & Violette   Vas. 20 Szept. 2015 - 21:01

Lily & Violette
when the nightmare comes true


- Ez csak természetes, főleg, hogy én okoztam a bajt - mosolyodok el halványan. Igazából felesleges erről tovább cseverészni, épp idejében észbe kaptam ahhoz, hogy ne okozzak gondot és ő sem neheztel rám. Innentől kezdve jobb elfelejteni az egészet, beleérve az üldözést is.
Valójában még mindig nem tudom, mire véljem. Tény hogy a képzelődés és a valóság nálam nem áll egymástól elég távol, viszont abból kiindulva, ami velük történt... Lehetséges. Ennek ellenére nem mindig a logikus válasz a jó megoldás - ezzel alighanem mi, boszorkányok lehetünk a leginkább tisztában.
Minden esetre igyekszem elrejteni az agyam leghátsó zugában. Később úgysem tudok majd szabadulni, legalább most, mikor teljesen lefoglal valaki, had söpörjem félre.
- Ugyan, ha ilyen könnyű lenne rám ijeszteni - legyintek már-már vigyorogva, ami nálam felér egy nevetéssel. Úgy a legkönnyebb igazán megismerni az embereket, hogy arra figyelünk, milyen feltételezéseket tesznek magukból kiindulva, majd összevesztjük azzal, ahogyan egyébként viselkednek.
Többek közt az sem kerüli el a figyelmemet, hogy csak elmosolyodik a válaszomon. Kár, mert hiába vagyok ilyen, ugyanúgy megvan bennem az elszántság arra is, hogy kikapcsoljam az empátiámat, ha az érdekeim úgy kívánják. Hogy ha fenyegetve érzem magam, habozás nélkül támadjak, amíg csak meg nem szüntetem a veszély forrását. Szabályba ütközően sok átok, méreg és mágikus fegyver nevét tudom, amiket fel is használhatok. Keveset látott belőlem a süveg, viszont így is volt min gondolkoznia a házamat illetően. Azt hiszem ha nem sugalltam volna a hollóhátat, jó időbe telt volna a döntés. Nem tudom, minek köszönhető a vegyes személyiségem, de egy biztos: nem vagyok könnyű eset.
- Bevallom, nem ittam még vajsört, viszont nem vagyok semmi jónak az elrontója - válaszolom mosolyogva. A barátkozós felvetésére már nem reagálok, és nagyon remélem, hogy nem is csak ezért vetette fel az ötletet. Nincs kedvem bájcsevegni. Tulajdonképpen a tömeget is utálom, de az udvariasság és a kíváncsiságom arra késztet, igent mondjak. Ha mutatja az utat, már el is indulok mellette.
- Igen. Pedig gondolom nehezebb dolga van, mint a gyerekekkel. Lehet hogy az ő személyiségük még kiforratlan, de az is biztos, hogy minden korosztályunk bélinek vannak olyan rejtett... dolgai, amik döntőek lehetnek. - Szerintem elképesztő, hogy így is képes megfelelő döntést hozni.

words: 358 | clothes

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lily Evans
„Ha vakmerő vagy s hősi lelkű, Házad Griffendél."
„Ha vakmerő vagy s hősi lelkű, Házad Griffendél.
avatar

Származás : Mugli
Lojalitás :
Családi állapot : Se vele, se nélküle...
Lakhely : Hogwarts
Foglalkozás : Diák Prefektus
Pálca : 10¼ hüvelyk, Fűzfa, Főnixtoll
Keresem a... : ...legrégibb barátomat.
Idézet :
" She hated him.
Nah, she didn't."

Karakterlap : behind green eyes
Karakterzene :
I can't live, I can't breathe
&
"Cause I don't need this life
I just need…
Somebody to die for
Somebody to cry for
When I'm lonely"

Playby : Karen Gillan

TémanyitásTárgy: Re: Lily & Violette   Hétf. 21 Szept. 2015 - 15:31


lily & violette


Mikor elfogadja a vajsörös meghívásomat, széles mosoly terül el az arcomon. Nem igazán szeretem ha vissza utasítanak, rosszul esik, így eléggé ritkán ajánlok fel bárkinek, bármit. Főleg most, hogy ismeretlen lányról van szó, jobban fennállt a visszautasítás lehetősége. De nem így történt, szóval örülök. Amúgy is kíváncsi vagyok rá, főleg mert szemlátomást tényleg megvolt rémülve. Hátha összebarátkozunk többet is elárul, és tudok neki segíteni.  
- Tudod egy gond van a vajsörrel, még hozzá az, hogy ha megkóstolod rabjává válsz. Még az iskolában is van, mikor becsempészik, de fogalmam sincs hogy csinálják. - persze, hogy tudom, és játszom az ártatlant. Nem szabad, hogy eljárjon a szám. Így elindulunk a sikátorból, és megközelítjük a három seprűt. Kíváncsi leszek, hogy a többiek ott lesznek e még. Bár ahogy Jameséket ismerem, nem tudnak sokáig megmaradni egy helyen. Lehet jobb is ha nem lesznek ott, akkor jobban tudnánk beszélgetni Violette-el. Figyelmesen hallgatom a válaszát a kérdésemre, és csak elmosolyodom. Mindig is szerettem hollóhátasokkal beszélgetni, és ahogy a szavait hallom kétség sem fér hozzá, hogy jó házba került. Viszont sokáig nem tudom elviselni, őket hiába nem egy barátom is van közöttük, és az Gale akivel randiztam szintén hollós volt. De van az a pillanat mikor nem bírom elviselni az okoskodást, és azt hogy ha kijavítanak. Vannak nekem is hibáim, tudok róluk, nem kell meg is jegyezni.
- Az már biztos. - mosolygok rá. Gondoltam hirtelen, hogy megosztom melyik ház tagja vagyok, majd leesik, hogy a kedvenc griffendéles sálam van rajtam, így felesleges lenne beavatni ebbe a hatalmas nagy nyílt titokba. - És felvittek Dumbledore professzor irodájába? - voltam már ott, hát nem szerencsés körülmények között, és láttam a süveget. Biztos hülyének tart a kérdéseim miatt, de valamiért engem minden ilyen lényegtelen dolog érdekel. Közbe megérkezünk a kocsmába, oda megyek a pulthoz és kérek két vajsört. A tekintetem végig pásztázza a helyiséget, és jól gondoltam, mert Jameséknek már hűlt helyük van.
  
_________________
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Violette Olivier
„A bölcs öreg Hollóhátban, Éles elmék várnak."
„A bölcs öreg Hollóhátban, Éles elmék várnak.
avatar

Származás : ❁ half-blood
Családi állapot : ❁ single
Lakhely : ❁ Hogwarts
Foglalkozás : ❁ student
Pálca : ❁ 10¼, dogwood, kelpie hair
Keresem a... : háztársamat
Idézet :

Maybe when you’ve no reason to stay, then it’s a good reason to go.

Karakterlap : ❁ behind the mask
Karakterzene : ❁ Coming Home
Playby : ❁ Blanca Suarez

TémanyitásTárgy: Re: Lily & Violette   Szer. 30 Szept. 2015 - 12:36

Lily & Violette
when the nightmare comes true


Sosem ittam még vajsört - márpedig szeretek új dolgokat kipróbálni -, és a lány is elég szimpatikusnak tűnik. Az egyetlen amit nem értek, hogy ő miért szeretne épp velem beülni valahová, mikor valószínűleg sokkal jobb társaságot találhatna magának? Én a helyében biztosan visszamennék a kastélyba és inkább a barátaimmal térnék vissza, hogy kiengedjem a gőzt, nem egy dilis új tanulóval. Főképp, mert akármikor feltűnhet egy újabb halálfaló, hogy üldözőbe vegyen. Abból ítélve amit mesélt, őt ugyanúgy elkapnák. Ki tudja, mi történne vele... és eszemben sincs bajba sodorni. Remélem legalább sejti, milyen kockázatai lehetnek már egy békés vajsörözésnek is.
- Talán vállalhatok ennyi kockázatot - mosolyodok el. - A csempészet pedig kifejezetten izgalmasnak hangzik.
Nem bánnám ha bemutatkozna, mert vele ellentétben én nem emlékszem a nevére, erre viszont - úgy tűnik - nem kerül sor, szóval kitartóan próbálom felidézni.
Láttam kívülről a Három seprűt, ennek ellenére fel sem merült bennem, hogy valaha is belépnék. Más helyekhez vagyok szokva, és hiába hangulatos, ha tele van ismeretlen emberekkel, én pedig egyedül ücsörögnék bent, mint egy életunt alkoholista. Ebből a szempontból bánom, hogy nincsenek itt barátaim (és persze nem is lesznek), de hát valamit valamiért. Ugye eszébe sem jut kerítőnőt játszani?
- Igen. Te jártál már ott? - kérdezek vissza kíváncsian, hisz egyenlőre fogalmam sincs, mi hogy működik az iskolában.
Könnyedén kinyitom az ajtót a griffendéles előtt, majd én is belépek a helyiségbe. Érdeklődően veszek szemügyre minden egyes részletet, a hangulat szinte azonnal magával ragad. Csupán amiatt aggódok hogy lát valami ismerőst és beszédbe elegyednek, azonban eddig úgy tűnik megúsztam. Némileg megnyugodva követem a pulthoz, előre kinézve a legkényelmesebb és legsötétebb helyet, hogy mikor kikapjuk a vajsört és fizettem, egyből lehuppanhassak.
- Gyakran jöttök ide?

words: ? | clothes

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lily Evans
„Ha vakmerő vagy s hősi lelkű, Házad Griffendél."
„Ha vakmerő vagy s hősi lelkű, Házad Griffendél.
avatar

Származás : Mugli
Lojalitás :
Családi állapot : Se vele, se nélküle...
Lakhely : Hogwarts
Foglalkozás : Diák Prefektus
Pálca : 10¼ hüvelyk, Fűzfa, Főnixtoll
Keresem a... : ...legrégibb barátomat.
Idézet :
" She hated him.
Nah, she didn't."

Karakterlap : behind green eyes
Karakterzene :
I can't live, I can't breathe
&
"Cause I don't need this life
I just need…
Somebody to die for
Somebody to cry for
When I'm lonely"

Playby : Karen Gillan

TémanyitásTárgy: Re: Lily & Violette   Csüt. 1 Okt. 2015 - 22:54


lily & violette


Csak nevetek a csempészet iránti lelkesedésén. Érdekes mód, ha bűnben kell lenni sokan fel lelkesülnek.
- Jó házba osztottak be ? - kérdezem mosolyogva. Hollóhát brigádjában is akadnak olyanok akik szeretnek rossz fát tenni a tűzbe, de az eléggé ritka, bár előfordul. Leginkább az én házamból származnak az igazi csínytevők, mintha a griffendélesek vérében lenne, a szabályszegés. Én voltaképp kibírtam 6 évig, és mostanában kezdek nagyon is kísértésbe esni. Bárki bármit mond, csak azért is Potter hibája. - Ha kell csempész árú Sirius Blacket vagy James Pottert keresd, ők a te embereid. - mosolygok tovább. - Bár ezt nem tőlem hallottad. - kacsintok, és félre lököm a hajamat ahol a prefektusi jelvény virít, mert igen azt még a szabadidőnkben is hordani kell. Féljenek csak tőlem, még vajsör szlapálás közben is. Majd a komolyabb témára kicsit lehervad a széles mosolyom, de mindig jó kedvem van, ezt most nem akarom elveszteni.
- Igen voltam, sajnos meg kellett beszélnem egy két dolgok az igazgató úrral. Főleg a támadást. - beleharapok az ajkamba, többet nem kéne mondanom. Ha a lány is mondana több mindent lelkiismeret furdalás nélkül mesélnék neki több információt amit tudok a halálfalókról. De így meg csak pletykálkodásnak tűnik, és Dumbledore a lelkemre kötötte, hogy ne terjesszem a dolgokat. Szóval amíg ő nem mesél, én se mondok többet. Ezzel belépünk a három seprűbe, gyorsan körülnézve megállapítom, hogy Jamesék nincsenek itt, majd kikérve az italainkat keresünk helyett, ahol nyugodtan tudunk beszélni.
- Igen ez a 6. és a 7. évfolyamosok törzshelye ha úgy tetszik. Innen szoktak elindulni a pletykák. - vigyorodom el, na igen mostanában én is többet vagyok itt Jamesék társaságában, mint másokkal. Innen lett egyértelmű, hogy van köztünk valami. Illetve sok más diáknál és "buktató" szokott lenni ez a hely. - Illetve van mikor szakkörök megbeszélését is itt szokták tartani, például én a bájital szakkörösök klubjába tartozom, és néha beülünk ide és itt beszéljük meg a recepteket, házikat, vagy ki épp mit talált. De van mikor az is simán átmegy a napi pletykarovatba. Erről jut eszembe, ebbe az iskolába gyorsabban terjednek a pletykák, mint ahogy Nick átkel a falon, úgy hogy vigyázz kinek mit mondasz, és hol. Roxfortban szó szerint a falnak is füle van. - mivel ilyen gyönyörűen rám jött a szófosás, iszok egy nagy kortyot a vajsörömből. Szeretek barátkozni, de az elején mindig zavarban vagyok, elsőnek csendes vagyok, aztán hirtelen kijön belőlem minden. - Jajj jut eszembe, nem emlékszem rám... én tudom Violette vagy, ugye ? Én Lily - vigyorodom el.
  
_________________
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Violette Olivier
„A bölcs öreg Hollóhátban, Éles elmék várnak."
„A bölcs öreg Hollóhátban, Éles elmék várnak.
avatar

Származás : ❁ half-blood
Családi állapot : ❁ single
Lakhely : ❁ Hogwarts
Foglalkozás : ❁ student
Pálca : ❁ 10¼, dogwood, kelpie hair
Keresem a... : háztársamat
Idézet :

Maybe when you’ve no reason to stay, then it’s a good reason to go.

Karakterlap : ❁ behind the mask
Karakterzene : ❁ Coming Home
Playby : ❁ Blanca Suarez

TémanyitásTárgy: Re: Lily & Violette   Kedd 20 Okt. 2015 - 21:02

Lily & Violette
when the nightmare comes true


Kérdésére sokat sejtetően elmosolyodok, és minden magyarázkodást nélkülözve egyszerűen csak rándítok egyet a vállamon. Elkezdhetném ugyan magyarázni, hogy engem nem lehet így kategóriába helyezni, de nem szokásom magamról mesélni - pláne ilyen belsőségesen -, nem is szándékozom ezen változtatni. Ahogy mindennek, ennek is megvan a maga oka.
- Tedd a szívedre a kezed és mond, hogy téged egyáltalán nem vonz a téma - vágok vissza mosolyogva. Ha másért nem is, hát a titkok miatt biztosan őt is érdekli valamennyire, hisz a homlokára van írva, mennyire kíváncsi természetű. Ami azt illeti, tökéletesen el tudom képzelni a Hollóhátasok között. - Tényleg, előfordult már, hogy tévedett a süveg?
Elmondása alapján kezdetektől fogva a Roxfortban tanul, ráadásul olyannak tűnik, aki gyakran és több társaságban mozog. Biztosan sok embert ismer és ezzel is tisztában van.
Egyébként megmagyarázhatatlan okból hitelesnek tartom ezt a fajta döntő módszert. Eleve ha valaki gyerekként bekerül egy bizonyos közegbe, ami ilyen szélsőségesen képvisel adott értékeket, valószínűbb hogy azok szerint is változik tovább, így alakul a jelleme. Viszont bizonyos szinten mindenki más egy kicsit, az emberi jellem nem fekete-fehér, márpedig ha valakiben épp más tulajdonság erősödik meg... Vajon lehetséges ilyesmit megjósolni?
- Gondolom nem történt még veled hasonló - jegyzem meg együtt érzően. Látszik rajta, hogy megviselték a történtek, és minél tovább beszélünk erről, annál inkább sajnálom emiatt.
- Nem olyan ember vagyok, akinek aggódnia kéne a pletykák miatt - vigyorodok el halványan. Szerintem ezalatt a rövid ismeretség alatt is leszűrhette, hogy nem tartozok se a bajkeverők, se a meggondolatlanul fecsegők közé. Egyedül a különcségem miatt van rá némi esély, hogy viszontlátom magam az iskolaújságban, viszont ezt sem gondolom túl valószínűnek, hisz információ hiányában hiába írna körém mítoszokat.
- Milyen szakkörök vannak?
Mivel eddig csupán szemezgettem az italommal, most érdeklődve emelem meg a hatalmas korsót és kortyolok bele. Ez egyszerűen mennyei!
- Örvendek, Lily - felelem színpadias emelkedettséggel, széles mosollyal az arcomon. - Igazad volt, ez tényleg függőséget okozhat - biccentek a vajsör felé.
Próbálok arcot, emléket, tulajdonképpen bármit felidézni a neve kapcsán, de nem járok sok sikerrel. Ugyanazok a homályos részletek tolakodnak a fejembe, nem is értem hogy gondolhattam, hogy előrébb juthatok.

words: 351 | clothes

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lily Evans
„Ha vakmerő vagy s hősi lelkű, Házad Griffendél."
„Ha vakmerő vagy s hősi lelkű, Házad Griffendél.
avatar

Származás : Mugli
Lojalitás :
Családi állapot : Se vele, se nélküle...
Lakhely : Hogwarts
Foglalkozás : Diák Prefektus
Pálca : 10¼ hüvelyk, Fűzfa, Főnixtoll
Keresem a... : ...legrégibb barátomat.
Idézet :
" She hated him.
Nah, she didn't."

Karakterlap : behind green eyes
Karakterzene :
I can't live, I can't breathe
&
"Cause I don't need this life
I just need…
Somebody to die for
Somebody to cry for
When I'm lonely"

Playby : Karen Gillan

TémanyitásTárgy: Re: Lily & Violette   Csüt. 22 Okt. 2015 - 10:48


lily & violette


Tulajdonképpen sokszor eszembe jut ez a téma, a ház beosztás, és valóban oda kerül e mindenki ahova kéne. Aztán levontam a következtetést, és megtaláltam a leglogikusabb választ.
- Szerintem mindenkiben van, mindegyik háznak a tulajdonsága. Egyszerűen valamelyik tulajdonságunk kicsit erősebb a másiknál. Illetve a süveg azt is figyelembe veszi, hogy te hol éreznéd jól magad, vagy ha konkrétan akarsz valahova menni. Szóval szerintem részben ez a mi választásunk is. - vonom meg én is vállam. - Nekem már Lumpsluck bejelentette, hogy nekem a mardekárban lenne a helyem, ott többre vihetném...- itt elnevetem magam, komolyan számomra ez eléggé sértő volt. - Bimba professzor pedig a hollóhátat említette, bár ezt többen is. De őszintén szólva, és ne sértődj meg, én ott nem érezném jól magam. - közbe már látjuk is a három seprűt,  és a hideg miatt megszaporázom a lépteimet, amit Violette gyorsan követ. - Tévedni? Hát biztos akadt már olyan diák, aki mégsem érzi jól magát a házában. Bár én még olyannal nem találkoztam. Megszokás kérdése bizonyára. - kicsit elgondolkodom a témára, és kérdések tömkelege fogalmazódik meg bennem. Tényleg volt, olyan aki nem találta helyét a házában? Volt olyan aki panaszkodott már, és esetleg át tették egy másik házba? Huh majd utána kell néznem, kérdeznem. Kis kutató munka, azonnal hatalmas kedvem lett. Beérünk a melegbe, és rögtön megcsap a szag. Nem kimondottan büdös, inkább sok illat keveredik össze a levegőbe. Viszont a meleg kellemesen hat.
Hallottam mit mondott, de az a mondat átsuhant felettem, majd csak a következőt hallom meg, csak mosolygok, hátha leplezni tudom a nem odafigyelésemet. - Akkor jó, mert nálunk tényleg egy pislogás alatt terjednek a pletykák. Amúgy engem úgy szoktak emlegetni, főleg a hollóhátasok egyes diákjai, de a mardekárosok között mindenki, hogy a stréber Evans. Csak tud, hogy akkor rám gondolnak. - erre csak szemforgatás kíséretében belekortyolok a vajsörbe. - Hűha, hát tulajdonképpen majdnem minden tantárgynak vannak szakkörei. Bájital szakkör, Átváltoztatás tan - bár ide azok mennek, akiknek nem éppen sikerül az órai anyag, nem hobbiból. Rúna ismeret, az például sok kutatással szokott járni. Mágiatörténetet is indított a diák, de az... hát nem éppen rohannak jelentkezni. - majd végre szegények bemutatkozom, annyira felgyorsultak az események, hogy arról meg is feledkeztem. Főleg, hogy ő tényleg nem emlékszik rám, de persze nem sértődök meg, nekem jó az arcmemóriám. Majd ő is megkóstolja a vajsörét, tényleg csodálkoztam, hogy még nem ivott. Azt hittem minden boszorkánynak és varázslónak ez az első számú itala, szorosan a töklé után. - Na mit mondtam. Egészségedre. - mosolyodom el.
  
_________________
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Violette Olivier
„A bölcs öreg Hollóhátban, Éles elmék várnak."
„A bölcs öreg Hollóhátban, Éles elmék várnak.
avatar

Származás : ❁ half-blood
Családi állapot : ❁ single
Lakhely : ❁ Hogwarts
Foglalkozás : ❁ student
Pálca : ❁ 10¼, dogwood, kelpie hair
Keresem a... : háztársamat
Idézet :

Maybe when you’ve no reason to stay, then it’s a good reason to go.

Karakterlap : ❁ behind the mask
Karakterzene : ❁ Coming Home
Playby : ❁ Blanca Suarez

TémanyitásTárgy: Re: Lily & Violette   Szer. 28 Okt. 2015 - 9:55

Lily & Violette
when the nightmare comes true


Bennem is felmerült már ez a gondolat, viszont én nem merném ennyire biztosan állítani, hogy valóban így van. Elvégre mindig akadnak olyan emberek, akikben egy csepp érzelem sincs, vagy épp egy emberrel szemben sem veszik fel a hugrabugosok jámborságát. Ugyanígy van ez a mardekárosok maximalizmusával és manipulációs képességével, ravaszságával, vagy a hollóhátasok eszével és kreativitásával. Továbbá mindenki rendelkezik minimális bátorsággal, de vezetői rátermettség se szorul bárkibe, hősiesség pláne. Jobban kéne ismernem ahhoz a többieket, hogy igazán véleményt mondhassak a témában, mert így csupán addig a megállapításig jutok el, hogy személyfüggő az egész.
Mivel külön említi, hogy nem érezné jól magát a Hollóhátban, eszemben sincs tovább fárasztani ezzel - a végén még okoskodónak tűnnék, ráadásul jobb szeretek hallgatni, mintsem véget nem érő gondolatmeneteket felvezetni.
- Te és a Mardekár? - Bár még alig ismerem, erre még az én szemöldököm is azonnal felszalad. Ha van ház, ahol nehezen tudom elképzelni őt, akkor mindenképp a kígyóké az. - Ez esetben tényleg jól működik a süveg.
Jobb szeretem a szabad levegőt, még ilyen hűvös időkben is, viszont azt hiszem épp ideje volt behúzódni kicsit. Egyenlőre a kabátomat se veszem le, inkább megvárom amíg ténylegesen melegem lesz a helyiségben. Ha jól sejtem, már csak a vajsör miatt is hamar így lesz.
Beszélgetésünk közben újra és újra körülnézek, előre sajnálkozva, amiért a jövőben kevéssé lesz lehetőségem itt tartózkodni. Mert hát egyedül mégiscsak komplikáltabb, főleg, ha ennél is többen szoktak lenni. Furcsának tűnhet, de valóban nyugodtabbnak érezném magam kint, folyamatos veszélynek kitéve, mint itt a tömegben. Jelenleg egyedül a lány miatt mérséklődik ez az egész, ennek ellenére fogadni mernék, hogy előbb-utóbb ugyanúgy kellemetlenné válik majd az ittlétem.
Óvatosan közelítek a témához - hiába, egy mondatomat el is engedi a füle mellett. Hogy direkt vagy sem, az most nem lényeges, ennyiből is megértem, hogy nem szeretne róla beszélni. Vagyok annyira tapintatos, hogy békén hagyjam.
- És te hagyod? - kérdezek vissza meglepetten. A helyében biztosan nem tűrnék el ilyesmit. Persze, tekintve a házamat, valószínűleg rólam is hasonlóan vélekednének, ha tudnának egyáltalán a létezésemről. A helyében viszont biztosan nem tűrném el, hogy így nevezzenek.
- Jól hangzik. Milyen a Bájital szakkör? Gondolom Lumpsluck vezeti.
Szívesen benéznék majd valamelyikre, bár egy tantárgyhoz sem vonzódom kiemeltképpen. Talán pont az Átváltozás tan érdekelne a leginkább, vagy a Gyógynövénytan, de hát ilyen az én szerencsém. Azért utána érdeklődöm majd a holnapi nap folyamán, hátha.
- Egészségedre - biccentek mosolyogva.
Próbálok a lehető leghamarabb új témát találni, hogy eltereljem a figyelmét és a figyelmemet a Beauxbatons gondolatáról is. Ha most hagyom, hogy eluralkodjanak rajtam az emlékképek, az elkövetkezendő órákban biztosan képtelen leszek megszabadulni tőlük. Márpedig semmi újhoz nem jutottam hozzá, szóval felesleges továbbra is ezen kattognom. Talán egy kérdést még megér, de utána mindenképp terelnem kell.
- Egyébként mire emlékszel velem kapcsolatban?

words: 458 | clothes

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lily Evans
„Ha vakmerő vagy s hősi lelkű, Házad Griffendél."
„Ha vakmerő vagy s hősi lelkű, Házad Griffendél.
avatar

Származás : Mugli
Lojalitás :
Családi állapot : Se vele, se nélküle...
Lakhely : Hogwarts
Foglalkozás : Diák Prefektus
Pálca : 10¼ hüvelyk, Fűzfa, Főnixtoll
Keresem a... : ...legrégibb barátomat.
Idézet :
" She hated him.
Nah, she didn't."

Karakterlap : behind green eyes
Karakterzene :
I can't live, I can't breathe
&
"Cause I don't need this life
I just need…
Somebody to die for
Somebody to cry for
When I'm lonely"

Playby : Karen Gillan

TémanyitásTárgy: Re: Lily & Violette   Csüt. 29 Okt. 2015 - 12:57


lily & violette


Próbálom vissza fogni magam, hajlamos vagyok arra hogy túl sokat beszélek, főleg ha zavarban vagyok. Kicsit kényes a helyzet, mert én biztos vagyok benne, hogy ismerem a lányt, ő meg úgy néz rám mint akit életében nem látott. Pedig biztos vagyok benne, hogy nem keverem össze mással. Kiéltem magam a sok okoskodással a házakterén, amit gondolok az egészről. Szegényt remélem nem rémítettem el. Az biztos, hogy a lány jó hallgatóság.
- Igen, én is azt hittem tréfál a kedves Professzor úr. - vigyorodom el magam. - Kicsit meg is sértődtem rá, nem értette miért. Mardekárosokon kívül szerintem mindenki sértősnek veszi. De elvileg, csak arra értette, mert nagy tehetség vagyok szerinte a bájitaltanban, és eléggé ravaszul oldom meg a problémákat. - természetesen Lumpsluck három nap után megmagyarázta nekem mire értette, miután látta, hogy nem volt ínyemre a dolog. De amúgy se tudok Lumpsluckra sokáig haragudni, egyszerűen imádom az öreget. Épp készülőben van a karácsonyi ajándék ötletem is, egy lilom, ami hallá fog változni. Szerintem oda lesz érte, már alig várom mit fog szólni hozzá. Bár úgy tervezem nem személyesen adom oda neki, hanem az asztalán hagyom, legyen csak meglepetés. Végre elérkezünk a szárnyas vadkanba, és jólesően magamba szívem a meleget, és az édes illatot. Gyorsan helyet foglalunk, amíg találunk.
- Hagyom, nem hagyom. - megvonom a vállam. - Úgy is annak hívnak aminek akarnak, engem különösebben a megbélyegzések nem zavarnak. Főleg tekintve, hogy kitől jönnek. - Örülök, hogy mást is érdekelnek a szakkörök, felüdülés ilyen hétköznapi dolgokról beszélgetni. Manapság mindenki tanul a RAVASZ-ra vagy épp a titkos párbajszakkörünket tervezzük, tartjuk meg. Sok időnk nincs semmi ilyesmire. Én persze még beszoktam nézni a bájital szakköre.
- Hát összegyűlünk, és mindenki megmutatja a másiknak maga is technikáját, vagy ha valakinek van valami saját bűbája, bájitala megosztjuk egymással. Illetve korrepetálás is vállalunk, szóval ha valamit nem ért valaki, eljön és segítünk. - elmosolyodom. - Na igen és még legyek kiakadva, ha strébernek hívnak mi ? - nevetem el magam. - Jó ott a hangulat, de azért szoktak veszekedések, viták is előfordulni. - főleg amiket Severus szokott elkezdeni az okoskodásával... na igen mióta össze vesztünk sok szakkörön nem voltam, konkrétan csak belestem. Aztán boldogan látom Violette is rabja lesz a forró italnak, amire szélesen elvigyorodom, olyan fura, hogy még nem ivott vajsört.
A következő kérdése meglep, kissé beleharapok az ajkamba. Hirtelen elbizonytalanodom, hogy tényleg ő rá emlékszem e.
- Hát ugye a harmadik évfolyamomat ott töltöttem a Bauxbotonsba. A lányok nem voltak valami kedvesek velem, ami azt illeti eléggé ellenségesek voltak. Szerintük az összes sötét varázsló a Roxfortból kerül ki. Meg amúgy is nekem nagyon felszínesek voltak az ottani lányok. Aztán beszélgettünk egyszer az udvaron, és rájöttem nem mindenki beképzelt ott. - mosolyodom el barátságosan. - Párszor még összefutottunk, és beszélgettünk, azért is jegyeztelek meg. Hosszú barna haj, kék szem Violette asszem Olivien. De ne érezd magad kellemetlenül, hogy te nem emlékszel rám... - teszem hozzá gyorsan az arckifejezését látva. - Nekem jó az arcmemóriám,meg a kedves emberek olyan ritkák, hogy amúgy is az emlékezetembe vésődnek.
  
_________________
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Violette Olivier
„A bölcs öreg Hollóhátban, Éles elmék várnak."
„A bölcs öreg Hollóhátban, Éles elmék várnak.
avatar

Származás : ❁ half-blood
Családi állapot : ❁ single
Lakhely : ❁ Hogwarts
Foglalkozás : ❁ student
Pálca : ❁ 10¼, dogwood, kelpie hair
Keresem a... : háztársamat
Idézet :

Maybe when you’ve no reason to stay, then it’s a good reason to go.

Karakterlap : ❁ behind the mask
Karakterzene : ❁ Coming Home
Playby : ❁ Blanca Suarez

TémanyitásTárgy: Re: Lily & Violette   Csüt. 5 Nov. 2015 - 20:58

Lily & Violette
when the nightmare comes true


Egyenlőre nem ismerem túl jól a házrendszert, a diákokat végképp, így nem is értem miért sértő, ha valakit a mardekárosokhoz hasonlítanak. Találékonyság, ravaszság, ambíció, ügyesség... Hirtelen ezek jutnak eszembe, mint hozzá köthető tulajdonságok. Azok alapján, amiket hallottam róla, egyáltalán nem tűnik ellenszenvesnek. Persze, állítólag sok sötét mágus közülük kerül ki, az ilyesmi mégiscsak szemet szúrhat a többségnek. De mit jelent sötét mágusnak lenni, fekete mágiát alkalmazni? Ha valaki a halálfalókkal ellentétben nem mások ellen, vagy kárára használja, ugyan miféle gondot jelenthet? Az átkokat is tiltják, mégis épp most lenne rájuk a legnagyobb szükségünk.
- Ha jól sejtem, inkább mondta a háza és az irántad való elfogultságából - mosolyodok el. Az alapján, amit mondott és ahogy mondta, úgy tűnik szimpatizálnak egymással. - Egyébként mesélnél egy kicsit a házakról, meg úgy egyébként az iskoláról? Mert hallottam már ezt-azt, de mégiscsak más, ha olyasvalaki beszél róluk, aki jóformán itt él.
Szeretnék többet megtudni a Roxfortról, ha már az elkövetkezendő két évemet itt töltöm. Rengeteg el nem hangzott kérdés gyülemlett fel bennem már ezalatt a pár nap alatt is, és bár tervbe vettem a könyvtárban való kutakodást is, mindent nem tudhatok meg ilyen módon. Főképp ami a jelent illeti. Szeretem magamtól felderíteni, kiismerni a dolgokat, de az alap felkészülés sosem maradhat el. Így is kellemetlenül érzem magam, amiért ezidáig szinte semmi újat nem tudtam meg a tananyagon kívül, viszont akárhogy próbálkoztam, lehetetlennek bizonyult az utóbbin és az emlékeimen kívül másra koncentrálnom. Minden más háttérbe szorult.
- Jól hangzik, szerintem egyáltalán nem stréberes. Inkább dicséretes, ha valaki így kiemelkedik valamiben, és kamatoztatni is tudja. Gondolkoztál már, milyen pályára mész? - kérdezem tovább kíváncsian.
Csábító az ötlet, hogy én is csatlakozzak valamelyik szakkörhöz. Csupán azért, hogy bekerüljek egy kisebb közösségbe és kellemesen, együtt töltsük el az időt, máris megérné... Ugyanakkor épp emiatt idegenkedek is tőle, elvégre hiába vágyom rá, hogy barátaim legyenek, vagy egyszerűen csak kijöjjek pár emberrel, ha közben eszem ágában sincs megvalósítani. Jobb így - állandóan ezt hallgatom magamtól, szinte unom a kifogást. Pedig tisztában vagyok vele, hogy hiába próbálkoznék, sosem tartoznék se ide, se máshová.
- Azt hiszem, rémlik valami - válaszolom csendesen, elgondolkozva. Emlékszem az udvarra. Végiglépkedtem a kövön, majd a zöldellő füvön haladtam tovább a virágokat szemlélve. Kerestem valamit...
Hirtelen olyan erős fájdalom hasít a fejembe, hogy beleszédülök. Nagy levegőt véve szorítom meg a korsó fülét, majd kortyolok belőle pár aprót, hogy leplezzem a mozdulatot.

words: 394 | clothes

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lily Evans
„Ha vakmerő vagy s hősi lelkű, Házad Griffendél."
„Ha vakmerő vagy s hősi lelkű, Házad Griffendél.
avatar

Származás : Mugli
Lojalitás :
Családi állapot : Se vele, se nélküle...
Lakhely : Hogwarts
Foglalkozás : Diák Prefektus
Pálca : 10¼ hüvelyk, Fűzfa, Főnixtoll
Keresem a... : ...legrégibb barátomat.
Idézet :
" She hated him.
Nah, she didn't."

Karakterlap : behind green eyes
Karakterzene :
I can't live, I can't breathe
&
"Cause I don't need this life
I just need…
Somebody to die for
Somebody to cry for
When I'm lonely"

Playby : Karen Gillan

TémanyitásTárgy: Re: Lily & Violette   Szomb. 7 Nov. 2015 - 23:12


lily & violette


Kicsit elnevetem magam a reakción, mert igaza van. Lumpsluck tündéritanár, és sose értettem hogy a fenébe kerülhetett, egy olyan ember mint ő anno a mardekárba, és lett a házvezetője annak a botrányos háznak.
- Igen a kedves professzor imádja a házát. Kicsit fura az öreg, de szeretetre méltó. - mosolyodom el, hisz tényleg a kedvencem. - Kedvel engem, az tudom, mondta is nem egyszer, gondolom főleg azért szomorú, hogy nem az ő házának szedegetem össze a pontszámokat. - hm, hát meséljek neki a házakról. Itt kicsit zavarba jövök, hogy lehet úgy beszélni a házakról, hogy ne legyek cseppet se elfogult egyikkel sem. - Hát nem is tudom mit mondhatnék. Ha elsős korunkba nem is, de később valóban mindenkire illik a házához való " kis szólás " amit a süveg szokott elmondani.. ne kérdezd pontosan mit szokott mondani. - teszem hozzá gyorsan az arckifejezését látva. Valóban nem tudnám szó szerint elmondani neki a versikét, főleg mert körülbelül két évenként máshogy mondja el. - Griffendélbe kerülnek az úgynevezett " bátrak és vakmerőek", hogy ez pontosan mit jelent nem tudom, de az biztos, hogy az én házamba osztják ki a legtöbb büntetőmunkát, és a kviddics csapatunk remek. - itt kicsit "büszkén" elvigyorodom magam - általában onnan kerülnek ki a legtöbb csínyek. - kicsit össze húzom magam, majd gondolkodom a többiekről mit mondjak. - A hugrabugosok, akik hát... meghúzzák inkább magukat, szóval róluk nem is nagyon lehet hallani pletykákat, max a családjukról... tudod most nagy oda kint a fenforgás. Szóval ott vannak az ilyen kedvesebb, csendesebbek és akik maguknak valóak. Bár azért vannak ott nagy szájúak is, nem mondom, hogy mindenki olyan. - és kivel folytassam... - A házad a hollóhátba vannak aki, néha kicsit különcek, és " stréberebbek " bocsi, csak a megkülönböztetés miatt mondom. Engem is néha oda soroltak, nem tudják felfogni, hogy nem vagyok könymoly, és nem azon múlik.  itt forgatom a szememet a nyomatékosítás kedvéért. - De őket úgy is majd megsimered, meg gondolom azért észre is vetted milyenek körülbelül. Bár több bunkó is van ott, kicsit van aki túl sokat képzel magáról. - itt most egy bizonyos emberre gondolok, de nem térek ki, inkább gyorsan folytatom mielőtt rá kérdezz. - Na és ott a drága mardekár. Én tényleg nem itélkezem, és igyekszem mindenkiben meglátni a jót, tisztelet a kivételnek azért vannak a mardekárosok között is olyanok akikkel még el is lehet beszélgetni. De a többség a sznobságát rejti a süveg szerint " ravaszság " név alá, bár tény, hogy tényleg azok. Általában csak aranyvérű kerül oda, vagyis ezt szeretik hangoztatni, de azért akadnak félvérek... mugli születésűről még nem hallottunk, hogy valaha járt is volna oda. Nem is élné túl a sulit, megvetik őket. - mély levegőt veszek, majd gyorsan iszom egy nagy kortyot, hogy segítsen a kiszáradás ellen.- Szóval tömören és röviden ennyi lenne. Mármint az én megállapításom alapján, és minden elfogultság nélkül, bár lehet ez nem sikerült túlzottan. De ha még kíváncsi vagy valamire, nyugodtan kérdezz, van még pénzem vajsörre. - vigyorodom el.
Majd jön a szakkör téma, amiről lelkesen beszélek. Azért unalmas lenne a mindennapok, ha nem járnék egyre se... vagyis jártam. Mostanában, főleg mióta Jamesel komolyra fordultak a dolgok, minden ilyesmit hanyagolom főleg a párbajszakkör miatt is. Olyan időpontra kell mindig tennünk, mikor nyugodtan ki lehet ossonni, és pont van legalább 2 szakkör abban az időben. - Na igen, de mások tudod a hülyeségre jobban szeretik elpazarolni az idejüket, meg büntető munkával. Az nekik izgalmasabb, mint gyakorolni. - vonom meg a vállam. Kicsit az ajkamba harapok,mikor a pályaválasztásról kérdezz, akkor veszem észre csak úgy zárójelesen, hogy hab volt a szám szélén, amit gyorsan le is nyalok. Nem nagyon akarom terjeszteni, bár már egyre többen tudják, hogy mi leszek " ha nagy leszek ". Végülis tök mind1, ahogy közelítünk a RAVASZ-hoz úgy is tudni fogja mindenki. - Muszáj volt, már kitalálnunk a RBF-en mik akarunk lenni, hogy továbbiakban milyen tantárgyak legyenek, és mire nehezedjünk rá jobban... szóval úgy néz ki Auror képzőre fogok tovább menni. - a végére elhalkítottam a hangom, nem szeretném ha más házból megtudnák, az hiszem remek pletyka alap lenne. - Te gondolkodtál rajta? Beuxbottonsba is ki kellett már találnotok ? Nem tudom, hogy ott hogy megy ez...
Majd rátérünk arra, hogy mire emlékszem belőle. Én lelkesen mesélek, de sajnos látom a szemébe, hogy próbál arra vissza emlékezni, amire nem tud. Nem tudom, hogy merjek e rákérdezni mi történt vele, mert látom, hogy valami van a háttérben. Úgy döntök, még megpróbálok a bizalmába férkőzni, és később rá kérdezni. Nem szeretném már most elijeszteni. Lehet a végén még ő fogja elmesélni.
- Jól vagy? - kérdezem tőle aggódva, egy másodpercre úgy láttam hogy kicsit eltorzul a feje. - Hozzak vizet vagy valamit?
  
_________________
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Violette Olivier
„A bölcs öreg Hollóhátban, Éles elmék várnak."
„A bölcs öreg Hollóhátban, Éles elmék várnak.
avatar

Származás : ❁ half-blood
Családi állapot : ❁ single
Lakhely : ❁ Hogwarts
Foglalkozás : ❁ student
Pálca : ❁ 10¼, dogwood, kelpie hair
Keresem a... : háztársamat
Idézet :

Maybe when you’ve no reason to stay, then it’s a good reason to go.

Karakterlap : ❁ behind the mask
Karakterzene : ❁ Coming Home
Playby : ❁ Blanca Suarez

TémanyitásTárgy: Re: Lily & Violette   Vas. 8 Nov. 2015 - 19:35

Lily & Violette
when the nightmare comes true


Tény hogy kevés órám volt eddig Lumpusluckkal, mégsem kételkedem abban, hogy illik a házához. Nem tudom Lily elfogultságból gondolja másképp, vagy valójában tévesen ítéltem meg, minden esetre én igenis látom azt a ravasz csillogást a szemében, amit csak egy mardekáros mondhat magáénak. Általában sok mindent leszűrök egy óra alatt is, és amit vele kapcsolatban megtudtam, az az, hogy mindig igyekszik a saját javára fordítani a helyzetet és udvariasabb az aranyvérűekkel, továbbá azokkal, akikben lát némi tehetséget. Márpedig tudtommal nem sok ház tagjaira jellemző, hogy ennyire előtérbe helyeznék az érdekeiket.
- Ezt meg is tudom érteni, rendesen lemaradtak. - Persze, a mi házunk is. Még nem döntöttem el, mennyire folyjak bele a közéletbe, de ha így haladunk lehet, hogy szép csendben segédkezem kicsit.
Annak ellenére hogy feltűnt egy s más a többiekkel kapcsolatban, tagadhatatlanul pontosabb, ha Lilyt kérdezem a házakról, az iskolai életről. Elvégre mindenhol teljesen mások az emberek és a szokások, ráadásul viszonyítanom sincs igazán mihez, hisz Beauxbatonssal kapcsolatban nem emlékszem sokra. Később magántanár járt hozzám, így csak a tudat alatti alap rutinok segítenek előre a jelenlegi helyzetemben.
- Hát, ha legközelebb is eltalálom azt a kérdést, amelyikre ilyen hosszú válasz jár, azt hiszem illene meghívjalak majd egy körre - mosolyodok el. - Mit értesz pontosan fennforgás alatt?
Naná, hogy tudom, miről beszél. Viszont érdekelne, hogy akiket nem érint, mit szűrnek le az eseményekből - márpedig abban biztos vagyok, hogy nagyrészt csak olyan információkat fog velem megosztani, amikről a többség értesült. Bevallom, az ittlétünk során már felmerült bennem, hogy mi lenne, ha biztatnám a vajsör fogyasztásra, de az eddigiekből ítélve úgy sem árulna el többet. Becsületes, tud titkot tartani. Amellett, hogy jó ellenérv, ez tökéletes indok arra is, hogy ne próbáljam meg piszkos módszerekkel kihúzni belőle a titkait. Sok mindenre képes vagyok, ellenben a jó emberek nálam tabut jelentenek. Nem áll szándékomban visszaélni a bizalmával, akkor sem, ha nem tennék ezzel semmi rosszat, sőt. Csupán a kíváncsiságomat akarom csillapítani, tenni azért, hogy összeálljon a kép.
Lily válaszára csak húzom a szám és újabb kortyot gurítok le a torkomon. Vitathatatlan, és néhány szempontból igazuk is van. Az életünkhöz tanulunk, szóval miért ne élhetnénk néha tanulás helyett? A büntetőmunkák ilyen szempontból csekély következményt jelentenek.
- Nézőpont kérdése. Én a másik végletet is megértem.
Talán különös ilyet hallani egy hollóhátastól, tekintve, mi az alapszemlélete rólunk, de hát kivételek mindig vannak.
Kicsit meglepődök azon, milyen csendesen kezeli az információt. A helyében inkább büszke lennék, amiért merek ilyen nagyot álmodni és tudom, hogy nagy valószínűséggel meg is valósíthatom. Aztán ki tudja, mi áll a hallgatása mögött? Biztosan megvan rá az oka, ahogyan nekem is.
- Jól hangzik, sok szerencsét - felelem őszinte jóindulattal. - Ami azt illeti, nem maradtam a Beauxbatonsban, az utóbbi pár évben otthon tanultam. Az órákat szinte spontán vettem fel, egyenlőre csak ötleteim vannak.
Hiába vagyok maximalista és hiába érdekel a tananyag, a jövőmmel kapcsolatban akkor is ez a legutolsó, ami fejtörést okoz számomra. Úgyis aszerint fogok elhelyezkedni, hogy mi érdekel a leginkább, innentől kezdve tulajdonképpen ráérek pontosítani.
- Persze, jól vagyok - pillantok rá halvány mosollyal az arcomon. - Köszönöm, nem kell. Ne aggódj, tényleg minden oké.
Mint mindig, ezúttal is elrejtem az ijedtségemet, pedig hasonló még egyszer sem nem fordult elő.
Veszek egy nagy levegőt, majd bátorságot erőltetve magamra kiiszom a korsómból a maradék vajsörömet is.
- Szóval, még egy kör?

words: 551 | clothes

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lily Evans
„Ha vakmerő vagy s hősi lelkű, Házad Griffendél."
„Ha vakmerő vagy s hősi lelkű, Házad Griffendél.
avatar

Származás : Mugli
Lojalitás :
Családi állapot : Se vele, se nélküle...
Lakhely : Hogwarts
Foglalkozás : Diák Prefektus
Pálca : 10¼ hüvelyk, Fűzfa, Főnixtoll
Keresem a... : ...legrégibb barátomat.
Idézet :
" She hated him.
Nah, she didn't."

Karakterlap : behind green eyes
Karakterzene :
I can't live, I can't breathe
&
"Cause I don't need this life
I just need…
Somebody to die for
Somebody to cry for
When I'm lonely"

Playby : Karen Gillan

TémanyitásTárgy: Re: Lily & Violette   Vas. 8 Nov. 2015 - 20:41


lily & violette


Az igazság az, hogy a házak kitárgyalását rövidebb módon nem is nagyon lehetett volna elmagyarázni. Na jó , de egyszerű szavakkal: griffendél: bátor, mardekár: ravasz stb... de ezzel még attól semmit nem mondtam volna, amivel tudott volna még mit kezdeni. Én igyekeztem kifejteni a véleményemet őszintén, de még sem elfogultan. Na igen a mardekárról sok jót nem tudok mondani. Még Pitont a legjobb barátomat is, akit kivételnek találtam is beszippantotta. Violette reakcióján csak elnevetem magam, majd még egyet kortyolok a vajsörömből, és csalódottan látom, hogy ki is ürült.
- Na igen, tudok mesélni. Főleg ha eltalálod a témát. Szóval tőlem nyugodtan kérdezz amit akarsz, eléggé kiszoktam fejteni a véleményemet mindenről. És igen, ezt veheted fenyegetésnek. - hogy fennforgás alatt mit értek ? Mély levegőt veszek, kicsit furcsállom, hogy pont ez maradt meg benne. - Tudod... ezek az úgynevezett "halálfalók" - suttogok, és közelebb hajolok,nem valami hálás téma. Vannak akik úgy csinálnak, mintha mi sem történne körülöttünk, vannak akik még a név hallatán is pánikba esnek. Közeledő háborút, mindenki máshogy dolgozza fel. Főleg azok akinek már most volt kit elveszítenie. Ökölbe szorítom a kezem, és próbálok megnyugodni. - Szóval gondolom legalább pletykákat hallottál, meg olvasod az újságokat... " rejtélyes " eltűnések... stb.. - nem nagyon szeretném ezt jobban kifejteni, így remélem tudja miről van szó csak megakart bizonyosodni róla.
Majd áttérünk másik témára, amiért hálás vagyok. - Természetesen igen, én is megértem azt a részt is, sok barátom inkább oda tartozik, mármint akik inkább a csínyeknek élnek, mint a szakköröknek. Egyáltalán nem ítélem el őket, természetes hogy mindenki más, és a fontossági sorrendje is. - mondom egyszerűen megvonva a vállam. A továbbtanulásról ismételten halkabban beszélek, lehet ezeknek a megbeszélésére lehető legrosszabb helyett választottuk, ezzel az erővel reggeli közben is megbeszélhettük volna nagyterembe. - Köszönöm, hát meglátjuk mi lesz belőle... lesz e elég lélekerőm. Bár reménykedem, hogy addigra összeszedem magam. - csak bólintok a válaszára. Már egészen biztos, hogy történt vele valami, de nem akarok kérdezősködni előtte még bizalmába kéne férkőznöm, hiába vagyok iszonyatosan kíváncsi rá. - És mik az ötletek ? Hollóhátasok majdnem mind minisztériumot célozza meg ha jól tudom. - mosolyodom el, kíváncsi vagyok mennyire illik a házába. Majd fura dolog történik, egy pillanatra úgy látom, hogy rosszul lett, kicsit eltorzult az arca, és mintha szédült volna, de nem vagyok benne biztos. Megkérdezem, de mint sejtettem, azt válaszolja, hogy jól van. - Egészen biztos? Vissza mehetünk a kastélyba... - fogok bele, de már is a következő vajsört ajánlja. Végülis kedvenc itókámnak lehet gyógyhatása is. - Persze. Aztán tovább faggatsz ? - vigyorodom el.
  
_________________
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Violette Olivier
„A bölcs öreg Hollóhátban, Éles elmék várnak."
„A bölcs öreg Hollóhátban, Éles elmék várnak.
avatar

Származás : ❁ half-blood
Családi állapot : ❁ single
Lakhely : ❁ Hogwarts
Foglalkozás : ❁ student
Pálca : ❁ 10¼, dogwood, kelpie hair
Keresem a... : háztársamat
Idézet :

Maybe when you’ve no reason to stay, then it’s a good reason to go.

Karakterlap : ❁ behind the mask
Karakterzene : ❁ Coming Home
Playby : ❁ Blanca Suarez

TémanyitásTárgy: Re: Lily & Violette   Csüt. 19 Nov. 2015 - 20:49

Lily & Violette
when the nightmare comes true


Sejtettem, hogy nem kezd mindjárt rémtörténet mesélésbe a jelenlegi helyzetről, de ennél azért mégiscsak többre számítottam. Halálfalók - ki nem hall róluk? Engem az érdekel, ő mit tud erről, amit én nem, viszont úgy tűnik lehetetlen belőle kihúzni bármit is. Pedig fogadni mernék rá, hogy titkol valamit.
Minden esetre vagyok annyira tapintatos, hogy ezek után lemondjak a további kérdezősködésről, ami ezt a témát illeti.
- Igen, olvastam egy-két pletykát ezt illetően, de hogy melyik része igaz és melyik nem, számomra kérdéses - teszem hozzá mellékesen, félig a hallgatásában reménykedve, félig mégis kíváncsian. Ezek után már tényleg megpróbálom másfelé terelni a beszélgetést, így kerül szóba a griffendélesek többségének nézőpontja is. Nem tudnám megmondani, pontosan miért van ilyen benyomásom, viszont kicsit mintha különösen reagálna. Előbb úgy fogalmazott, hogy hülyeségre pocsékolják el az idejüket, ez a megfogalmazás pedig nem igazán hozható kapcsolatba a megértéssel. Mindenkinek más a fontossági sorrendje, természetesen. Épp ezért erős kifejezés butaságként emlegetni azt, ami másoknak előrébb van, mint a tanulás. Mintha valójában nem is értené ezt a fajta szemléletet, hiába törekszik rá.
Persze, ez csak az én véleményem. Mivel egyébként toleráns lánynak tűnik, valószínűleg csak előbb beszélt, mint gondolkodott, esetleg én látok túl sokat a dolgok mögé.
- Mármint hogy érted? Nem gondolod úgy, hogy elég erős lennél egy ehhez hasonló pályához, vagy történt valami baj? - kérdezek rá óvatosan.
Mikor az én pályaválasztásom kerül szóba, nehezen rejtem el a zavaromat, ugyanis nincs túl sok tervem a jövőre nézve. Főképp a jelenlegi helyzetet tekintve. Lehetséges, hogy hamarosan olyan következményei lesznek a Lily által fennforgásnak nevezett zavarra, amelyek az egész varázsvilágra kihatnak majd, beleértve a hivatásunkat is. Úgy gondolom ráérek addig átgondolni, mivel tehetném magam a leginkább hasznossá, amíg világossá nem válik, hogy mi folyik a háttérben.
Egy biztos: a minisztériumot messzire elkerülöm.
- Ez esetben én leszek a kivétel - mosolyodok el. Jellemző, hogy ezzel kapcsolatban sem vagyok képes beállni a sorba, de nem is bánom. - Nos, elég sok minden érdekel. A háztársaimmal ellentétben inkább olyan munkát tudnék elképzelni magamnak, aminél ugyan használhatom az eszemet, mégis legnagyobbrészt gyakorlati, és teszek valami hasznosat az emberekért. Ami pedig egészen másfajta irány: azon is gondolkoztam, hogy gyógyító leszek.
Az eddigiek alapján úgy tűnt, szinte kizárólagosan a hugrabugosok foglalkoznak ehhez hasonló dolgokkal, szóval az se érne váratlanul, ha megdöbbentené az ötletem. Fontosnak tartom a tudást, azonban szerintem csak úgy ér bármit is, ha megfelelő célra használjuk. És segíteni az embereken - van ennél lényegesebb szempont?
- Ne aggódj - legyintek mosolyogva. - Természetesen. Ez egy kihallgatás. - A lehető legkomolyabb arckifejezéssel pillantok rá. - Tudod, arról már hallottam, hogy a riport foglalt. Úgy sajnáltam, hogy Rita Skeeter lecsapott előttem a lehetőségre - fejezem be bánatosan. - Igaz is, szerepeltél már az újságban?

words: 450 | clothes

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Lily & Violette   

Vissza az elejére Go down
 
Lily & Violette
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 2 oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
The Marauders - A Tekergők :: Roxmorts-
Ugrás: