Roxfort, 1977
 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Figyelem! Az oldal elköltözött! The Order of The Phoenix
1977 novembere.
Jelenleg Lily titkos párbajszakkört szervez. Kezdenek kiderülni, hogy kik is a kémek az iskolában, így még fontosabb hogy a diákok megtudják védeni magukat. A halálfalók kezdenek mindenhova beszivárogni, egyre több ember tűnik el, vagy viselkedik furcsán.Tovább...

Jelenleg nincs kaland.
Eddigi legjobb The Marauder's videó. Vajon a mi folytatásunk is lesz... Második legjobb videó Figyelem:Itt minden anyag a mi kezünk munkája! A történetszálat, a karakterek leírását mi fejlesztettük ki. A KÉPEK, KÓDOK amik az oldalon találhatóak mind sajátok (amik esetleg nem azoknál fel van tüntetve a készítő!). Ezeket felhasználni más oldalon TILOS, ÉS LOPÁSNAK SZÁMÍT!
Latest topics
» Lily & Severus
by Lily Evans Csüt. 28 Ápr. 2016 - 21:33

» Violette & Louis
by Louis A. Deveroux Szomb. 16 Ápr. 2016 - 19:10

» Mark & Ivory
by Mark Cavelier Szer. 13 Ápr. 2016 - 20:52

» Híreink!
by Mark Cavelier Szer. 13 Ápr. 2016 - 20:13

» Evans & Black
by Lily Evans Vas. 10 Ápr. 2016 - 12:27

» Lauren & Gwenog
by Gwenog Jones Csüt. 7 Ápr. 2016 - 18:09

» Kate & Gwenog
by Gwenog Jones Kedd 5 Ápr. 2016 - 22:08

» Kate and Ariana
by Kate Denver Kedd 22 Márc. 2016 - 23:28

» Szent Johanna Gimi - Élj a Mának!
by Ariana Amberson Vas. 20 Márc. 2016 - 13:25

» Kate keresi...
by Kate Denver Pént. 18 Márc. 2016 - 17:10

» Marlene & Rita
by Rita Skeeter Hétf. 7 Márc. 2016 - 15:32

» KÉSZ VAGYOK!
by Vendég Vas. 6 Márc. 2016 - 14:40

Ki van itt?
Jelenleg 3 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 3 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (18 fő) Hétf. 1 Szept. 2014 - 21:09-kor volt itt.

Share | 
 

 Minerva McGonagall

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Vendég
VendégTémanyitásTárgy: Minerva McGonagall   Szer. 27 Május 2015 - 23:10


Minerva McGonagall
-
Kor: 42  Ház: Griffendél  Évfolyam/munka: Átváltoztatástan tanár, Igazgató h., Házvezető tanár   Oldal: Dumbledore hű híve

Jellem:Édesapám öröksége, hogy elég temperamentumos vagyok, és erkölcsös. Ezen kívül elég sokan megbíznak bennem, köztük Dumbledore is, akivel az évek során nem csak kollégák, de nagyon jó barátok is lettünk.
Néha eléggé magamba zuhanok a múlt keserű eseményei miatt, ám nem csak szomorkodni tudok. Sokszor egészen vidám vagyok, főleg akkor, ha Pomona Bimba-val beszélgetek, vagy éppen akkor, ha a Griffendél nyer egy kviddics meccsen.
Mindig kiállok amellett, ami szerintem igazságos, és úgy hiszem, mindig megfelelő bűntetést róvok ki azoknak, akik megérdemlik.


Küllem:Ami elsőként feltűnik, hogy az órákon, és olvasáshoz szemüveget viselek. Igyekszem sokat mosolyogni, bár az utóbbi időben elég megviselt vagyok, de erről majd később írok még.
Büszkén járok-kelek a kastélyban, de egyáltalán nem vagyok beképzelt vagy pökhendi. Ez inkább csak annak szól, hogy büszke vagyok arra, hogy taníthatom a jövő boszorkányait, és hogy én is boszorkány vagyok.
Tudni kell rólam, hogy szeretem a kalapokat. Elég sokféle kalapot összegyűjtöttem már az évek során, és ezeket szívesen hordom a hétköznapjaimban is.
Sötét hajamat általában összefogom, mert elég rakoncátlanok a hajtincseim, de azért néha, kiengedett hajjal is láthatnak a szemfüles diákok.
Animágus lévén képes vagyok átváltozni cirmos macskává, melynek jellegzetessége, hogy szögletes, szemüveg-szerű folt látszik a szeme körül. Amikor átváltozom, nem éppen viselkedem úgy, mint egy macska. Elég merev a testtartásom, mert annyira mégsem tudtam megszokni ezt a létet, pláne a szőrcsomók miatt, amelyek akarva-akaratlanul feljönnek.


Történetem:1935. október 4-én született, a skóciai Caithness-bes. Édesapja, Robert McGonagall tiszteletes volt, édesanyja, Isobel Ross, pedig boszorkány volt.
Isobel félt attól, hogy a szülei nem helyeselnék a kapcsolatukat, hiszen a férfi mugli, éppen ezért szülei nem is tudták, hogy lányuk kibe szeretett bele. Ám nem ez volt az egyetlen probléma. Isobel Robert előtt is kénytelen volt titkolni, hogy ő boszorkány, mert félt a férfi reakciójától.
Minden esetre gyermekük, Minerva születése a legnagyobb csoda volt kettejük életében. A kislány, nevét édesanyjának nagyanyja (egy nagyon tehetséges boszorkány) után nevezte el így, amelyet a faluban, ahol éltek, nem néztek túl jó szemmel. Furcsának találták.
Robert-et megrémítette, hogy felesége folyton csak rosszkedvű, de barátai azt mondták neki, hogy a nőknél gyakori ez az eset szülés után. Azonban Isobel a varázslás hiánya tette kedvtelenné. Egyre többször vonult külön, és napokra bezárkózott Minerva-val, aki a mágia apró jeleit mutatta születésétől fogva. Az anya emiatt a büszkeség és a félelem között évelődött. Tudta, hogy egy napon mindenképpen el kell mondania férjének az igazságot, hiszen így bármelyik pillanatban szemtanúja lehet valaminek.
Egy nap a férfi kérdezősködésére Isobel könnyekben kitörve árulta el az igazságot: elővette a pálcáját az ágya alá rejtett lezárt dobozból, és megmutatta, mit tud.
Minerva-nak egy muglikkal teli világban kellett felnőnie varázslattal bíróként. Robert pedig elég nehezen viselte, hogy titkolóznia kell, hiszen ő mindig is egyenes ember volt, és elmondta az igazságot mindenkinek. Ennek az információnak a birtokában viszont titkolóznia kellett, ugyanis –Isobel elmondta neki- a Nemzetközi Titoktartási Törvény értelmében a mugliknak nem szabad tudni a varázsvilágról, vagy a Mágiaügyi Minisztérium bosszújával kell szembenézniük.
A szülők között megmaradt a szerelem, de a bizalmat már sajnos elveszítette Robert. Még két fiúgyermek született a családban, és mindketten mutatták a mágia képességét. Minerva segített elmagyarázni Malcolm-nak és ifjabb Robert-nek, hogy nem szabad kérkedniük mágikus képességeikkel a muglik előtt, és jobbnak látta, ha édesanyjával eltitkolják apjuk előtt a baleseteket és a zűrzavart, amit a két fiú a mágiával okozott.
Minerva nagyon közel állt a mugli apjához, akire temperamentumában jobban hasonlított, mint az anyjára. Fájdalommal látta, hogyan küzdött a család furcsa helyzetével. Azt is érzékelte, mennyire kínozta az anyját, hogy beilleszkedjen egy mugli faluba, és mennyire hiányolta a fajtája szabadságát, és hogy gyakorolhassa figyelemre méltó tehetségét. Minerva soha nem felejtette el, mennyire sírt az édesanyja, amikor megkapta a levelét a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolából a tizenegyedik születésnapján; tudta, hogy Isobel nem csak azért zokog, mert büszke, hanem az irigység miatt is.
Minerva boldog volt, amikor a Roxfort-ba került, számára ez felszabadulás volt, mint általában azoknál a családoknál, ahol mugli szülő(k) van(nak).
A Teszlek Süveg hosszú ideig, 5 percig vacillált a Hollóhát és a Griffendél között, míg végül a lányt az utóbbi házba tette. (Egyébként Filius Flitwick professzorral is hasonlóan nehéz helyzete volt a süvegnek, ám ő a Hollóhátba került végül, és ezen évekkel később humorizáltak is.)
Minerva az évfolyam legkiemelkedőbb tanulója volt, és különös tehetsége volt az Átváltoztatástanhoz. Két évig egybeesett iskolai tanulmánya Pomona Bimba professzor tanulmányaival, és kitűnő kapcsolatot ápoltak mindig is.

Kitűnő eredménnyel zárta az iskolát:
*A legjobb jegyekkel végzett az RBF és RAVASZ vizsgákon
* Prefektus
* Iskola első
* Az Átalakítás ma c. újság Legígéretesebb Új Tehetsége díj nyertese

Albus Dumbledore, az Átváltoztatástan tanára segítségével sikerült animágussá válnia. A jellegzetes cirmos macskával, amelynek szögletes szemüveg-szerű folt van a szeme körül, bejegyezték a Mágiaügyi Minisztérium Animágus regisztrációs osztályán is.
A kviddicsben is remek tehetséget mutatott, de sajnos egy csúnya esés után (mely egy Mardekár-Griffendél meccs alatt történt a Mardekár egyik játékosa által) agyrázkódást szenvedett, és több bordája is eltört. Ezzel nagy vágya lett, hogy a Mardekárt lássa, amint a földbe döngölik a kviddics pályán. Abbahagyta a kviddicsezést, de éles érdeklődést mutat a háza csapata iránt, és szinte vadássza a jövő-béli tehetséges játékosokat.
Miután elballagott a Roxfort-ból, akkor jöttek Minerva legnehezebb évei. Még egy utolsó nyarat szeretett volna tölteni családjával, mielőtt Londonba utazik, hogy állást vállaljon a Mágiaügyi Minisztériumban a mágiaügyi osztályon. Bár még csak 18 éves volt, megmutatta, hogy igazán az anyja lánya: beleszeretett egy mugli fiúba.
Ez volt az talán az egyetlen időszak, amikor elvesztette a fejét. A fiút Dougal McGregor-nak hívták, aki egy helyi földműves. Jóképű, okos, és vicces.
Dougal és Minerva ugyanolyan humorérzékkel bírtak, és hevesen érveltek az igazuk mellett. Dougal megkérte a lány kezét, aki egyből igent mondott. Azonnal rohant volna haza, hogy elmondja a szüleinek a dolgot, de aztán végül nem tette meg. Végiggondolta…
A fiú nem tud arról, hogy ő valójában boszorkány, pont, ahogyan anyja és apja között is volt. Minerva tudta jól, hogy ugyanaz történne, mint szüleivel, hogy neki is hazudnia kellene. Dougal McGregor pedig valószínűleg nem menne el vele Londonba, hiszen arra vár, hogy megörökölje apja farmját.
Másnap elment a fiúhoz, hogy elmondja neki, hogy mégsem mehet hozzá, de nem indokolta meg a választását, hiszen azzal megszegné a Nemzetközi Titoktartási törvényt, és nem vállalhatna munkát, pedig éppen emiatt hagyta ott a férfit, akit szeretett.
Két nap múlva összetörten ment el Londonba, és kezdte meg munkáját a Minisztériumban. A Minisztériumban nem szeretett dolgozni. Néhány kollégája mugliellenes volt, amit ő helytelenített apjától való származása, és a még mindig tartó szerelme miatt Dougal iránt. Habár az egyik legtehetségesebb alkalmazott volt, és kedvelte főnökét, Elphistone Urquart-ot, mégis két év után visszautasított egy jobb állásajánlatot, és beadta a jelentkezését a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolába, ahol Albus Dumbledore volt az igazgató.
Minerva belevetette magát a munkába, és szigorú, de inspiráló tanárrá fejlesztette magát.
Egy levélben megtudta anyjától, hogy Dougal McGregor elvette egy másik farmer lányát. Albus Dumbledore könnyek között találta meg Minervát az egyik osztályteremben, aki elmondja a nőnek a saját családjának a történetét, és így a két magányos és magának való karakter kicserélte titkait, ezzel pedig egy mélyebb barátság vette kezdetét.
Elphinstone Urquart-tal (Minisztériumi főnökével) ez alatt tartotta a kapcsolatot levelezésen keresztül. A férfi meglátogatta őt skóciai nyaralása alatt, és a nő legnagyobb meglepetésére megkérte a kezét Madam Pudifoot kávézójában. Minerva visszautasította, hiszen még mindig szerette Dougal-t. Elphistone többször is megkérte Minerva kezét, aki rendre visszautasította őt.

(forrás: http://mindeamiharrypotter.hupont.hu/13/mcgalagony-eletrajza-teljes)


Patrónus: Macska  Vér: Félvér  Pb: Rachel Weisz Csoport: Professzor
A hozzászólást Minerva McGonagall összesen 7 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. 4 Jún. 2015 - 13:27-kor.
Vissza az elejére Go down
Vendég
VendégTémanyitásTárgy: Re: Minerva McGonagall   Pént. 29 Május 2015 - 16:11

Üdv az oldalon!Előtörténeted olvasása közben számos hiba is feltűnt; kérlek, javítsd őket, hogy legközelebb el tudjunk fogadni.

- Legelőször: Macnair egy mániákus halálfaló, és nem hinném, hogy a rokona vagy (már csak azért sem, mert ő nem sárvérű, úgy emlékszem, aranyvérű, bár a nevét nem találtam meg a listán). Értem, hogy ha Macnair csak félvérű, lehet még ilyen nevű teljesen tőle független varázsló is, de ennek ellenére kérlek, válassz egy másik nevet, mert Macnair itt még szóba kerülhet a háború során.
- A jellemed. Ez nagyon felszínes, semmit nem tudunk rólad - miért nem mondasz több információt? Jóformán csak azt ecsetelted, hogy jófej tanár vagy. Rendben, ez jó, de egész biztosan vannak mélyebb tulajdonságaid is. Ez nem elég, mindenre kíváncsiak vagyunk.
- Ugorjunk a történetedre. A szüleid franciák, akkor neked miért van angol neved, miért angol iskolába, a Roxfortba jártál? Fejtsd ki nekünk.
-- Miért is nem beszélsz a sárkányról? Ugyan már, ne legyünk gyerekesek, biztosan nem próbálnák meg utánad csináni! Különben sincs sok esélye, hogy csak úgy találnak egy sárkányt, mert eszükbe jut, hogy ó, én akarok egy sárkányt! Mesélj csak erről nyugodtan, jó sztori, a diákok imádnák!
-- Egy SÁRKÁNY. Hogy győzted le, mivel? Nem olyan egyszerű ám! Megölted? Elkábítottad? Hogyan? Mesélj!
--- Na ÁLLJUNK CSAK MEG! TANÁR vagy. Először is, ha rajtakapnak egy diákkal, úgy kivágnak a Roxfortból, hogy a lábad sem éri a földet, de a második, sokkal nagyobb probléma:
---- Igen? Csak így, mellesleg a végén közlöd befejező mondatként, hogy megcsókoltál egy diákot, ja meg egyébként még szex is volt? Rendben van, feltételezzük, hogy megtörtént, és senki nem tud róla. Ne egy mondatban rendezd le, mesélj, mesélj, MESÉLJ! Ki az a lány? Hol találkoztatok? Szereted, vagy csak jó ötletnek tűnt? Miért csókoltad meg, ha tudtad, hogy tilos, és a következményekkel is tisztában voltál? 30 éves vagy! Feltételezem, a lány nem volt több 17-nél. Ez így nem teljesen kóser. Fejtsd ki!

Ennek fényében sajnálom, de a karaktert
nem fogadom el.

Ui.: Mint leendő professzor a professzornak, ajánlom, hogy ne flörtölgess a diákjaiddal, mert könnyen repülhetsz érte. Felnőtt vagy, ők gyerekek. Tanár vagy, ők diákok. Persze ez csak egy jó tanács.

Szólj, ha javítottál! Smile
Vissza az elejére Go down
Vendég
VendégTémanyitásTárgy: Re: Minerva McGonagall   Pént. 29 Május 2015 - 18:25

Kedves David/Kollega!
Rendben, javítani fogom a hibákat, és jobban kifejtek mindent. A karakternek azért ez lett a neve, mert a keresett karakterek között Raina Parkinson kisasszony meghirdette, és azt kérte, hogy ez legyen a neve Smile
Ezt a hirdetést, meg Dumbledore professzor hirdetését vetettem össze, és abból lett ez a karakter, nem gondoltam, hogy probléma lesz a névvel.
Vissza az elejére Go down
Vendég
VendégTémanyitásTárgy: Re: Minerva McGonagall   Pént. 5 Jún. 2015 - 11:16

Üdv ismét!


Bár nem a hibákat javítottad, hanem egy teljesen új karakterré formáltad, úgy gondolom, jó döntés volt, és ez sokkal jobban illik az userhez, mint az előző. Smile

Sajnálom, hogy fel kellett adnod a szerelmedet, nem lehetett könnyű, de örülök, hogy az érzelmeid ellenére a józan ítélőképességedet nem vesztetted el - hasonlóan jártál volna, mint édesanyád.
A karakterlap nagyon jól megírt, eltaláltad a stílust, öröm volt olvasni. Köszönöm, hogy nem adtad fel az első visszautasítás után, és megalkottad régóta keresett Minervánkat!
A karaktert
elfogadom.


Még egyszer üdv köreinkben, és most foglald le a pofidat, aztán futás játékostársat keresni! Smile
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Minerva McGonagall   

Vissza az elejére Go down
 
Minerva McGonagall
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Minerva McGalagony

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
The Marauders - A Tekergők :: Információk :: Karakterek :: Elveszett karakterek-
Ugrás: