Roxfort, 1977
 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Figyelem! Az oldal elköltözött! The Order of The Phoenix
1977 novembere.
Jelenleg Lily titkos párbajszakkört szervez. Kezdenek kiderülni, hogy kik is a kémek az iskolában, így még fontosabb hogy a diákok megtudják védeni magukat. A halálfalók kezdenek mindenhova beszivárogni, egyre több ember tűnik el, vagy viselkedik furcsán.Tovább...

Jelenleg nincs kaland.
Eddigi legjobb The Marauder's videó. Vajon a mi folytatásunk is lesz... Második legjobb videó Figyelem:Itt minden anyag a mi kezünk munkája! A történetszálat, a karakterek leírását mi fejlesztettük ki. A KÉPEK, KÓDOK amik az oldalon találhatóak mind sajátok (amik esetleg nem azoknál fel van tüntetve a készítő!). Ezeket felhasználni más oldalon TILOS, ÉS LOPÁSNAK SZÁMÍT!
Latest topics
» Lily & Severus
by Lily Evans Csüt. 28 Ápr. 2016 - 21:33

» Violette & Louis
by Louis A. Deveroux Szomb. 16 Ápr. 2016 - 19:10

» Mark & Ivory
by Mark Cavelier Szer. 13 Ápr. 2016 - 20:52

» Híreink!
by Mark Cavelier Szer. 13 Ápr. 2016 - 20:13

» Evans & Black
by Lily Evans Vas. 10 Ápr. 2016 - 12:27

» Lauren & Gwenog
by Gwenog Jones Csüt. 7 Ápr. 2016 - 18:09

» Kate & Gwenog
by Gwenog Jones Kedd 5 Ápr. 2016 - 22:08

» Kate and Ariana
by Kate Denver Kedd 22 Márc. 2016 - 23:28

» Szent Johanna Gimi - Élj a Mának!
by Ariana Amberson Vas. 20 Márc. 2016 - 13:25

» Kate keresi...
by Kate Denver Pént. 18 Márc. 2016 - 17:10

» Marlene & Rita
by Rita Skeeter Hétf. 7 Márc. 2016 - 15:32

» KÉSZ VAGYOK!
by Vendég Vas. 6 Márc. 2016 - 14:40

Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (18 fő) Hétf. 1 Szept. 2014 - 21:09-kor volt itt.

Share | 
 

 Poppy Pomfrey

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Poppy Pomfrey
Boszorkányság az életem...
Boszorkányság az életem...
avatar

Lojalitás : Dumbledore
Családi állapot : Hajadon
Lakhely : Roxfort
Foglalkozás : Javasasszony segéd
Pálca : 10 hüvelyk, akácfa, főnixtoll, enyhén lila
Keresem a... : legjobb barátnőmet.
Idézet : "The greatest you'll ever learn is just to love, and be loved in return."
Karakterlap : Yeah, it's me!
Playby : Lindsy Fonseca

TémanyitásTárgy: Poppy Pomfrey   Kedd 20 Jan. 2015 - 15:24


Poppy Pomfrey
Poppy
Kor: 24 Ház: volt hollóhátas Évfolyam/munka: javasasszony segéd Oldal: jó

Jellem:


Összeszedett, rendszerező hajlamú
embernek tartom magam, ezért megpróbálom nagyjából valamiféle listába szedni, milyen is vagyok szerintem. Nos,a lista első két elemét a fenti mondatból nem nehéz kitalálni. Mindig is szerettem rendet tartani magam körül, és a fejemben is. Nem vagyok rendmániás, de szeretem, ha a dolgaim a helyükön vannak, és nem kell azon tanakodnom, mit hol találok meg, mikor épp szükségem lenne rá.
Már egészen fiatalon tudtam, hogy mihez akarok kezdeni az életemmel, és kemény munkával, nagy szorgalommal jutottam oda, ahol most vagyok. Több, mint egy éve már, hogy kiléptem gyógyítóképző kapuján, kezemben egy darab pergamennel, amely értékesebb számomra, mint egy zsák galleon. Gyógyító vagyok, és ezzel életem egyik legfontosabb mérföldkövéhez értem. Nem foglalkozást találtam magamnak, hanem hivatást. Ezért megérte minden verejtékcsepp, minden, tanulással töltött óra és még a kihagyott bulik is.
Tipikus nő vagyok, legalábbis abból a szempontból, hogy képes vagyok bármilyen egyszerű tényből, vagy akár félszavakból, elkapott hangsúlyból kész sztorikat, elméleteket gyártani, aztán, mikor fény derül a szürke, unalmas valóságra, akkor jövök csak rá, hogy túl messzire mentem.
Barátságos, jóindulatú lényem nagyban hozzájárul, hogy jól végezhessem a munkámat. Az emberek könnyebben megnyílnak egy mosolygós, barátságos gyógyítónak, és valószínűbb, hogy elmondják, hogyan szerezték a sérüléseiket, ami nagyban elősegíti a megfelelő gyógymód megtalálását.
A humoros oldalamat leginkább csak a közeli barátaim ismerik, tekintve, hogy egy kórteremben a fekete, esetenként szarkasztikus humor nem feltétlenül kívánatos jelenség. Bár ezt inkább csak azok szokták mondani, akiknek semmi humora nincs.
és hogy milyen vagyok még? Mint a legtöbb nő: ezerféle.
Nehéz kihozni a sodromból, de akinek sikerül, számíthat rá, hogy nem ússza meg egy ejnyével. A következetesség híve vagyok, és ezt sokan hajlamosak összetéveszteni a szigorúsággal. Ezzel mondjuk együtt tudok élni. Azzal már viszont nehezebben, ha nem nekem van igazam. Nem szeretem elismerni, ha tévedek, és azt sem, ha megpróbálnak kioktatni.

Küllem:


Mindig én voltam a sereghajtó az osztályban, ez persze sohasem állított meg abban, hogy mondjuk én legyek a Hóllóhát egyik legkisebb, és legfürgébb fogólya az elmúlt fél évszázadban. Mindig mindenki óvni akart, és ez a mai napig sem változott meg. Úgy a barátaim, mint a munkatársak, vagy a kollégák gyógyítóképzőn. Én vagyok a kicsi, s nem tudom, hogy a termetem vagy a feltűnően kislányos arcom hozza elő belőlük az atyáskodást/anyáskodást.
Igaz, a legfelsőbb polcokról mindig csak varázslattal tudom levenni az edényeket, a könyveket és a fiolákat. Gyakran hordok magassarkút, hogy kompenzáljak, de igazából nem sokra mentem eddig vele. A nőies, elegáns darabokat részesítem előnyben, ami az öltözködést illeti, de igazából olyan boldog vagyok, hogy végre magamra ölthetem a fehér köpenyt és a papucsot, hogy legszívesebben mindig abban járnék, hogy lássa a világ, én vagyok a Roxfort javasasszonya. Na jó, sok van még addig, ahogy Madam Marshall mondogatja mindig, de egyszer talán tényleg én leszek itt a főnök. Majd, ha vén banya, akit egyébként imádok, nyugdíjba megy. Vajon nincs megszabva egy iskolai javasasszonynál a felső korhatár? Mégis mennyi lehet? Kilencven? Az soknak számít?
Én a magam huszonnégy évével elbújhatok mellette. Ráadásul kétbalkezesnek és szeleburdinak is tart. Pedig csak eleven vagyok, és szeretek látványosan gesztikulálni. Ja, és szerinte túl sok sminket használok, nem járok jó példával a diákok előtt, de ez már csak egy vénség zsörtölődése. Inkább csak legyintek, mint mindig, és nem veszem komolyan.

Történetem:


Szálegyenes tartással, nyugodt ritmusú léptekkel haladok az igazgatói irodához vezető lépcsőn. Nem lehet eltéveszteni az ajtót. Nem szoktam bizonytalankodni, ha a hivatásomról van szó, de a látszat ellenére igenis izgulok. Ez a kastély évekig volt az otthonom, és most, majd' hat év után furcsa, kevert érzéseket ébreszt bennem, ahogy az igazgatóhoz igyekezvén az ismerős folyosókat járom.

- A nevem Poppy Pomfrey. 22 éves, okleveles gyógyító vagyok. 1954 telén születtem Londonban, egy varázsló és egy mugli nő harmadik gyermekeként. Egyik bátyám sem örökölte apám különleges tehetségét, ezért kisebbfajta sokként ért mindenkit, mikor négyévesen a plafonra ragasztottam a spenótot, amit meg kellett volna ennem. Ezután apu folyton tesztelgette a képességeimet és állandóan azzal fárasztott, hogy amikor majd megkapom a levelem Roxfortból... - elhallgatok, ahogy végre feltűnik, milyen érdektelen arccal figyel az igazgató, és kicsit talán el is pirulok. Kisimítom a taláromat a térdeimen és zavartan pislogok a szigorú arcú férfira.

- Folytassa, kérem! - szólal meg némi kínos csönd után, de az arca továbbra sem tükröz különösebb érdeklődést. Úgy döntök, nem mesélek a boldog gyerekkoromról, amelyet csak néha-néha nehezített meg az az aprócska tény, hogy muglik között nevelkedve néha lehetetlen eltitkolni, ki, vagy mi is vagy valójában. Apa viszont szerencsére mindig ott volt, hogy helyrehozza a dolgokat, ha véletlenül keléseket növesztettem az undok osztálytársaim képére, vagy épp egyetlen gyermeki kívánságomra kisebb kastéllyá növekedett a tengerparton épített homokváram. Már egészen kisgyermekkoromtól kezdve arra próbált megtanítani, hogyan tartsam kordában és főként rejtve a képességeimet. De ami a legfontosabb, mindig ott volt, hogy helyretegyen, mikor átoknak éreztem, hogy más vagyok, mint a család többi tagja. Ezért is imádtam a nyarakat Mindy néninél tölteni; nála nem kellett titkolóznom, visszafognom magam, és rengeteget tanultam tőle, főleg a gyógynövényekről és... nos bizonyos bódító bájitalok főzéséről. Mikor erre fény derült, anya persze el akart tiltani tőle, érthető okokból.
- A Roxfortban tanultam én is, az 1971-es évfolyamon végeztem, a Hollóhát diákjaként - szólalok meg rövid hallgatás után újra. - Az évzáró vizsgákon RAVASZT szereztem gyógynövénytanból, bájitaltanból és medimágiából. Nem is volt kérdéses, mihez akarok kezdeni. A Goosemoori Gunhilda Gyógyítóképző Szakiskolában folytattam a tanulmányaimat. Főleg a varázstárgyak okozta balesetek és a varázslati traumák gyógyítását, kezelését találtam érdekesnek, így ezekben vagyok a legjártasabb, de a Szent Mungóban eltöltött gyakorlatom alatt igyekeztem mélyreható ismereteket szerezni a bájital és.... - ismét félbehagyom a mondatot, mert a kedves igazgató úr látványosan unja a nagymonológomat. Igaz, ha elolvasta a jelentkezési lapomat, akkor mindezzel már rég tisztában lehet és én semmi újat nem mondtam. - Tudja, igazgató úr, mindennél jobban szeretnék újra a Roxfortba költözni. Úgy érzem, szükség lenne itt rám, hiszen Madam Rosewater már akkor is tervezte a nyugdíjba vonulását, mikor még itt tanultam. Mellesleg rengeteget tanultam tőle, és bizonyára ő is örülne, ha újra... - harmadjára akadok meg egy mondat közepén, de ezúttal nem önszántamból. Az igazgató feltartott kézzel jelzi, nem kíván többet hallani. Pedig még el sem meséltem neki, miféle csínytevések következményeivel birkóztam meg már hatod- hetedéves koromban is egyedül; például, amikor Davi Bansher nem mert a gyengélkedőre menni, vagy a barátnőm, Liz elrontotta az alakredukciós bűbáját, és ahelyett, hogy darázsderekat varázsolt volna magának, nos..nem is tudom, minek nevezhetném, de iszonyú ronda volt.

Én csentem el a bájitalok és gyógykencék hozzávalóit a gyengélkedőről, mert nem akartam megkockáztatni, hogy eltanácsolják az iskolából a legjobb barátomat, vagy Lizt az elkövetkezendő években fatörzs kisasszonynak csúfolják. Nem bírtam volna két évig hallgatni a nyavalygását miatta. Talán nem is lett volna jó ötlet ezekről kotyogni leendő főnökömnek, és kicsit valahol hálásnak is érzem magam, hogy nem hagyja befejezni a sztorizást.
- Nem szükséges tovább bizonygatnia az alkalmasságát, Miss Pomfrey. - mosolyodik el hidegen Grindelwald igazgató. - Üdvözlöm újra a Roxfortban. Rendezkedjen be, és jelentkezzen munkára hétfő reggel a gyengélkedőn. - újabb intés, amely azt jelzi, kívül tágasabb, menjek a dolgomra. Egy gyors köszönöm után szinte repülve távozom az irodából, és a csomagjaimat magam után lebegtetve indulok el a szállásom felé. - Ez aztán könnyen ment! - csettintek a nyelvemmel egyet, és ráköszönök néhány régi ismerősre. Tanárok és portrék üdvözölnek mosolyogva, amitől újra átjár az otthon melegséget árasztó érzése. Talán nem szép ezt kívánni, de remélem, nem lesz lehetőségem unatkozni. Igen. Ebben az egyben valahogy egészen biztos vagyok.

Patrónus: katica bogár Vér: fél Pb: lyndsy fonseca Csoport: boszorkány


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lily Evans
„Ha vakmerő vagy s hősi lelkű, Házad Griffendél."
„Ha vakmerő vagy s hősi lelkű, Házad Griffendél.
avatar

Származás : Mugli
Lojalitás :
Családi állapot : Se vele, se nélküle...
Lakhely : Hogwarts
Foglalkozás : Diák Prefektus
Pálca : 10¼ hüvelyk, Fűzfa, Főnixtoll
Keresem a... : ...legrégibb barátomat.
Idézet :
" She hated him.
Nah, she didn't."

Karakterlap : behind green eyes
Karakterzene :
I can't live, I can't breathe
&
"Cause I don't need this life
I just need…
Somebody to die for
Somebody to cry for
When I'm lonely"

Playby : Karen Gillan

TémanyitásTárgy: Re: Poppy Pomfrey   Kedd 20 Jan. 2015 - 23:07

ELFOGADVA!
Minden lényeges benne, van szépen megfogalmazott lap, így természetesen elfogadva. Hivatalosan is üdv az oldalon! Pb foglalás, és játszótárs keresés vár már csak Smile

_________________
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Poppy Pomfrey
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
The Marauders - A Tekergők :: Információk :: Karakterek :: Tanulóink :: Boszorkányok-
Ugrás: