Roxfort, 1977
 
HomeCalendarGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Figyelem! Az oldal elköltözött! The Order of The Phoenix
1977 novembere.
Jelenleg Lily titkos párbajszakkört szervez. Kezdenek kiderülni, hogy kik is a kémek az iskolában, így még fontosabb hogy a diákok megtudják védeni magukat. A halálfalók kezdenek mindenhova beszivárogni, egyre több ember tűnik el, vagy viselkedik furcsán.Tovább...

Jelenleg nincs kaland.
Eddigi legjobb The Marauder's videó. Vajon a mi folytatásunk is lesz... Második legjobb videó Figyelem:Itt minden anyag a mi kezünk munkája! A történetszálat, a karakterek leírását mi fejlesztettük ki. A KÉPEK, KÓDOK amik az oldalon találhatóak mind sajátok (amik esetleg nem azoknál fel van tüntetve a készítő!). Ezeket felhasználni más oldalon TILOS, ÉS LOPÁSNAK SZÁMÍT!
Latest topics
» Lily & Severus
by Lily Evans Csüt. 28 Ápr. 2016 - 21:33

» Violette & Louis
by Louis A. Deveroux Szomb. 16 Ápr. 2016 - 19:10

» Mark & Ivory
by Mark Cavelier Szer. 13 Ápr. 2016 - 20:52

» Híreink!
by Mark Cavelier Szer. 13 Ápr. 2016 - 20:13

» Evans & Black
by Lily Evans Vas. 10 Ápr. 2016 - 12:27

» Lauren & Gwenog
by Gwenog Jones Csüt. 7 Ápr. 2016 - 18:09

» Kate & Gwenog
by Gwenog Jones Kedd 5 Ápr. 2016 - 22:08

» Kate and Ariana
by Kate Denver Kedd 22 Márc. 2016 - 23:28

» Szent Johanna Gimi - Élj a Mának!
by Ariana Amberson Vas. 20 Márc. 2016 - 13:25

» Kate keresi...
by Kate Denver Pént. 18 Márc. 2016 - 17:10

» Marlene & Rita
by Rita Skeeter Hétf. 7 Márc. 2016 - 15:32

» KÉSZ VAGYOK!
by Vendég Vas. 6 Márc. 2016 - 14:40

Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (18 fő) Hétf. 1 Szept. 2014 - 21:09-kor volt itt.

Share | 
 

 Lily & Ivory

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Ivory H. Yaxley
„A bölcs öreg Hollóhátban, Éles elmék várnak."
„A bölcs öreg Hollóhátban, Éles elmék várnak.
avatar

Származás : Aranyvérű
Lojalitás : Semleges
Családi állapot : Eljegyezve
Lakhely : Yaxley-kúria
Foglalkozás : Tanuló
Pálca : 10,5 hüvelyk, tölgyfa, főnixtoll maggal, kellemesen hajlékony
Idézet : "Amíg élet van, remény is van…"
"The world we knew
Won't come back
The time we've lost
Can't get back
The life we had
Won't be ours again"

Karakterlap : Mirror of memories
Karakterzene :
It's never too late


Playby : Dasha Sidorchuk
Kép :

TémanyitásTárgy: Lily & Ivory    Szomb. 20 Dec. 2014 - 13:23

Csínyek és
egyéb bonyodalmak

Üres folyosón haladtam sietős, de óvatos léptekkel, minden egyes lépésnél fülelve, hogy a távoli hangok nem közelednek-e. De nem volt mitől tartanom, az előcsarnokban fel-felhangzó kacagáson, fecsegésen, mozgolódáson kívül teljes csend uralkodott, senki sem próbálta megzavarni tervem végrehajtását, aminek Frics megtréfálása volt a célja. Legalábbis én, és még egypáran biztosan nevetni fogunk, ha sikerül a dolog, az már más lapra tartozik, hogy a gondok – humorérzékét ismerve – nem fogja viccesnek találni a dolgot, már ha egyáltalán rájön, hogy hülyét csináltak belőle.
Az egész egy fogadással kezdődött, amit az egyik, magára túl büszke háztársammal kötöttem, aki úgy vélte, ő a csínytevések felülmúlhatatlan mestere, és senki fel nem érhet hozzá. Mivel nem szeretem a szájhősöket, kisebb vitába bonyolódtam vele arról, hogy ha olyan profi, miért tölti minden második napját büntetőmunkán (ami amúgy egy hollóhátastól azért elég ciki). Végül a vita eredménye egy fogadás lett, melynek értelmében valamilyen nagyszabású, látványos csínyt kell elkövetnem a gondnok ellen. Ha sikerül, a „csínyek mestere” beismeri bukását, ellenkező esetben én teszem ugyanezt.
A tervem a fogadás pillanatában már készen állt. A másnapi – vagyis a mai – roxforti napot kihasználva, amikor a gondnok a faluba induló diákokkal van elfoglalva, belopódzom a szobájába, és kicsit átbűvölöm az e heti Villámvarázs tananyagát. Mondjuk a megfelelő pálcatartás helyett az új feladat az lesz, hogy…nem is tudom…egy kelta módszer szerint teliholdkor egy lábon ugráljon körül egy mandragórát, mert az erősíti a mágikus energiákat. És hasonló, de kevésbé elmebeteg feladványok, amik megszépíthetik az én és háztársaim napját.  
Hogy honnan tudok a Villámvarázs és Frics kapcsolatáról? Igaz, ami igaz, én is vendégeskedtem már Fricsnél (ha nem is sokszor), és egy ilyen „teaparti" alkalmával szúrtam ki az asztalán fekvő kis füzetecskét, amit már ismertem. Otthon, az egyik szobalányunk is kvibli, nála láttam először a Villámvarázs kiadványát.
Belépve a szobába egy egyszerű begyűjtő bűbájjal magamhoz hívtam a füzetet, és egy újabb varázslattal „felolvastattam” azt. A vakság már csak ritkán akadályozott; közlekedni, olvasni nekem pont olyan természetes volt, mint másoknak, csak kicsit máshogy végeztem e tevékenységeket.
Kezemben a füzettel helyet foglaltam a gondnok asztala mögött, és rövid időre gondolataimba merültem. Ötleteltem, hogy milyen frappáns feladatot eszeljek ki Fricsnek, és már előre mulattam a várható eredményen.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lily Evans
„Ha vakmerő vagy s hősi lelkű, Házad Griffendél."
„Ha vakmerő vagy s hősi lelkű, Házad Griffendél.
avatar

Származás : Mugli
Lojalitás :
Családi állapot : Se vele, se nélküle...
Lakhely : Hogwarts
Foglalkozás : Diák Prefektus
Pálca : 10¼ hüvelyk, Fűzfa, Főnixtoll
Keresem a... : ...legrégibb barátomat.
Idézet :
" She hated him.
Nah, she didn't."

Karakterlap : behind green eyes
Karakterzene :
I can't live, I can't breathe
&
"Cause I don't need this life
I just need…
Somebody to die for
Somebody to cry for
When I'm lonely"

Playby : Karen Gillan

TémanyitásTárgy: Re: Lily & Ivory    Vas. 21 Dec. 2014 - 20:32

Lily&Ivory

Megtisztelő prefektusnak lenni, viszont kimerítő is egyben. Főleg ha az utolsó évét tölti a boszorkány, és felborult az élete. Sosem panaszkodom hangosan, de azért duzzogok magamban. Jól esne már egy nap mikor lazíthatok egy kicsit, és elhagyhatnám a problémáimat. Viszont nem nagyon akadnak ilyen napok számomra. Egy kisebb lány sírdogált az egyik lépcsőfordulóban, aki mellett mindenki elment, még a tekintetük se vitte oda őket.
Oda mentem hozzá, és megkérdeztem a kis  elsős hugrabugost, hogy mi a gond, hátha tudok segíteni. Majd szegény elpanaszolta, hogy két mardekáros elvették a szüleitől kapott játékát, és addig szórakoztak más kárára vele, amíg Frics el nem kobozta tőlük. Az öreg mindenesnek pedig, hiába panaszolta el, hogy az valójában az övé, nem nagyon hatódott meg. Megígértem neki, hogy vissza szerzem, megtudakoltam hogyan is néz ki az a játék, mert hiába tanulok itt 6 és fél éve nem ismerem. Eléggé nehéz feladatnak nézek elébe, és tudom hogy a lány nem az én házamhoz tartozik, így nem kutyakötelességem segíteni, de sajnálom szegényt, és ha tényleg vissza tudom szerezni neki, miért is ne? Bizakodva indulok Frics szobája felé, miután befordulok az utolsó folyosóra, ami egyenesen oda visz jut eszembe, hogy ma Roxmortsos hétvége van, és valószínűleg épp a fiatalabb tanulók engedélyét ellenőrzi. Csalódottan fordulnék még, mikor látok egy hosszú vörös hajú lányt, aki gyosan körülnéz majd belopódzik Frics szobájába. Elsőnek érthetetlenül tekintek felé, hisz inkább kerülni szokták azt a szobát, mint hogy beszökni. Sóhajtok, majd kihúzom magam, hogy jól látszódjon a prefektusi jelvényem, majd elindulok én is a szoba felé. Sokan nem járnak erre, nem is csoda. Majd benyitok óvatosan, halkan, és megköszörülöm a torkomat.
- Nem akarlak megzavarni, csak szeretnék érdeklődni, hogy mit keresel itt. - próbálok kivenni épp miben tevékenykedik, de mivel háttal áll egyenlőre, és takarja a kilátást, nem nagyon tudom sajnos kivenni épp mit csinál.

music: Chandelier note: nem tudom miért ez a zene ><_________________
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ivory H. Yaxley
„A bölcs öreg Hollóhátban, Éles elmék várnak."
„A bölcs öreg Hollóhátban, Éles elmék várnak.
avatar

Származás : Aranyvérű
Lojalitás : Semleges
Családi állapot : Eljegyezve
Lakhely : Yaxley-kúria
Foglalkozás : Tanuló
Pálca : 10,5 hüvelyk, tölgyfa, főnixtoll maggal, kellemesen hajlékony
Idézet : "Amíg élet van, remény is van…"
"The world we knew
Won't come back
The time we've lost
Can't get back
The life we had
Won't be ours again"

Karakterlap : Mirror of memories
Karakterzene :
It's never too late


Playby : Dasha Sidorchuk
Kép :

TémanyitásTárgy: Re: Lily & Ivory    Csüt. 25 Dec. 2014 - 21:51

Csínyek és
egyéb bonyodalmak

Gyermekkorom óta olyan szabályok vesznek körül, melyek megszegése súlyos vétségnek minősül, és ennek megfelelő büntetés jár érte. Meg kellett tanulnom az illemtan mindenre kiterjedő előírásai szerint élni, és a legkisebb szabályszegést is kerülni. Ellenkező esetben megbélyegeztek, kirekesztettek volna, ami egy aranyvérű nő esetében annyit jelent, hogy nehezebben találnak neki férjet; férj nélkül viszont a nőt egy idő után kiveti magából a nemesi társadalom. Jó példa erre egy fogadás. Ott minden lépésedet éles szemek lesik, csak arra várva, hogy a legkisebb botlást elkövesd. Főleg az idősebb asszonyok kedvelt tevékenysége ez; kritikus szemmel figyelik a ruhádat, modorodat, tartásodat, mosolyodat, viselkedésedet, minden egyes mozdulatodat, pillantásodat követik. A legkisebb hiba is elég, hogy szájukra vegyenek, de egy nagyobb vagy sok kisebb botlás ahhoz vezet, hogy lassan ellehetetlenítenek a társaságban.
Érthető hát, hogy miért vágytam megszegni a szabályokat és miért nem mertem mégsem megtenni. Ez a Roxfortban is hellyel-közzel igaz volt, bár itt, nem lévén olyan súlyos következményei a szabályszegésnek, néha követtem el csínyeket, de nem túl gyakran és sosem vittem túlzásba a dolgot.
A mai alkalom amúgy is különleges volt. Makacsságom és büszkeségem nem engedte, hogy igazat adjak háztársamnak, pedig bárhol szívsebben lettem volna, mint a gondnok szobájában. Leginkább Roxmorts járt a fejemben, ahol már olyan rég jártam. Leszámítva persze azon alkalmakat, amikor kiszöktem az iskolából, olyankor mindig a falun keresztül vitt az utam, de ezek nem számítanak, hiszen ilyenkor egyik üzletbe vagy kávézóba sem térhettem be, amiket pedig nagyon szerettem.
A gondolataim a varázslófalucska utcáin barangoltak, miközben ötleteken agyaltam, amikkel a legszórakoztatóbb módon tréfálhatnám meg Fricset. Szimpatikus volt például a mandragórás, egy lábon ugrálós elképzelt jelenet, bár ezt kissé túlzásnak éreztem.
Annyira elmerültem gondolataimban, hogy nem hallottam meg a közeledő léptek zaját, csak az ajtó nyílását érzékeltem. Csupán abban reménykedhettem, hogy nem Frics tért vissza – bár ez volt a legvalószínűbb. Nagy megkönnyebbülés lett úrrá rajtam, amikor egy lány hangja törte meg a csendet.
- Akkor ne is tedd – jegyeztem meg félig oda sem figyelve. Nem akartam bunkó lenni, de egyrészt sértette büszkeségem, hogy kihágáson kaptak, másrészt bosszantott, hogy egy diáktársam von felelősségre. Bár így elgondolva, lehetséges, hogy egy prefektussal hozott össze a jószerencsém, akinek joga van kérdőre vonni.
Továbbra sem álltam fel a székből, de a kezemben tartott füzetet az asztalra tettem. Felemeltem a fejem, tekintetemet körülbelül a lányra szegeztem, bár nem tudtam, pontosan hol helyezkedik el a szobában.
- Szerintem mindkettőnk számára egyértelmű, mit keresek itt. – Ő is tudja, hogy szabályt szegtem, és én is tudom. Vagyis a lényeggel tisztában vagyunk.
– A részletek is érdekelnek? – mosolyodtam el halványan és kissé cinikusan.


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lily Evans
„Ha vakmerő vagy s hősi lelkű, Házad Griffendél."
„Ha vakmerő vagy s hősi lelkű, Házad Griffendél.
avatar

Származás : Mugli
Lojalitás :
Családi állapot : Se vele, se nélküle...
Lakhely : Hogwarts
Foglalkozás : Diák Prefektus
Pálca : 10¼ hüvelyk, Fűzfa, Főnixtoll
Keresem a... : ...legrégibb barátomat.
Idézet :
" She hated him.
Nah, she didn't."

Karakterlap : behind green eyes
Karakterzene :
I can't live, I can't breathe
&
"Cause I don't need this life
I just need…
Somebody to die for
Somebody to cry for
When I'm lonely"

Playby : Karen Gillan

TémanyitásTárgy: Re: Lily & Ivory    Pént. 26 Dec. 2014 - 23:21

Lily&Ivory

Kérdő tekintettel nézek még mindig a lányra. Nem nagyon szoktam az a kötözködős prefektus lenni, de azért tudom miért kaptam meg ezt a címet, és ha már kiérdemeltem szeretném jól is csinálni. Nem vagyok szigorú a pont levonásokkal se szoktam dobálózni, bár keményebb vagyok az tény mint Remus barátom. Van mikor mellette csinálnak valamit, és ő csak bandukol tovább a folyosón, és nekem kell a gyerekek után futkorásznom.
Amúgy is nagyobb gondjaink vannak, mint kedves iskolatársaimat hajkurászni, hogy épp most bűzbombával játszanak e. Amilyen lelkes prefektus voltam az elején, az úgy is kopott el. Folyton máshol jár a fejem, és minél jobban közeledek az év végéhez, és a R.A.V.A.S.Z.-hoz, illetve a halálfalókról, és voldemortról egyre borzalmasabb hírek érkeznek, valahogy a prefektusi cím eltörpül. Közelebb megyek a lányhoz, mert Frics asztalánál ül, és mintha valamit ott matatott volna. Nem is tudom valójában mi izgat. Az hogy volt valaki bolond aki betört Fricshez és ennek mik lesznek a következményei, vagy szegény Fricst aki ha ezt megtudja valószínűleg a maradék haja is kifog hullani a méregtől.
-Nem, nem egyértelmű. Valahogy nem hiszem el, hogy büntető munkán lennél. Tekintve, hogy Frics nem tartózkodik a szobájában, és amúgy se szokott diákokat ide hozni. - megállok mellette látom, hogy hollóhátas. Nem szentfazekak de azért nem szoktam sűrűn ilyenen kapni a házlakóit.
- Keresel valamit? - nem fogok álszentnek tűnni, hisz én is hátsó szándékkal érkeztem ide. Viszont igaz hogy én Fricsel akartam megbeszélni, hogy vissza adhatná a játékát az ártatlan gyereknek, és nem ellopni akartam. Sok embertől koboz el dolgokat, és nem meglepő, hogy páran saját kézbe veszik a dolgokat, és vissza szerzik maguk. Ilyenkor nekem viszont kötelességem, ha tanúja vagyok ilyennek megakadályozni. Viszont mielőtt balhét csapok szeretném megtudni az okát. Tudom néha kicsit tudálékos vagyok, és épp annyira kíváncsi is. Nem is tudom hogy ez a jó vagy a rossz/idegesítő tulajdonságaim közé tartoznak e. Közbe próbálok kivenni mi az a papír amin a lány keze van. Erőszakot természetesen nem fogok alkalmazni, de azért örülnék ha megosztaná velem mire is készülve, tekintve, hogy lebukott.

music: Chandelier note: nem tudom miért ez a zene ><_________________
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ivory H. Yaxley
„A bölcs öreg Hollóhátban, Éles elmék várnak."
„A bölcs öreg Hollóhátban, Éles elmék várnak.
avatar

Származás : Aranyvérű
Lojalitás : Semleges
Családi állapot : Eljegyezve
Lakhely : Yaxley-kúria
Foglalkozás : Tanuló
Pálca : 10,5 hüvelyk, tölgyfa, főnixtoll maggal, kellemesen hajlékony
Idézet : "Amíg élet van, remény is van…"
"The world we knew
Won't come back
The time we've lost
Can't get back
The life we had
Won't be ours again"

Karakterlap : Mirror of memories
Karakterzene :
It's never too late


Playby : Dasha Sidorchuk
Kép :

TémanyitásTárgy: Re: Lily & Ivory    Kedd 31 Márc. 2015 - 21:06

Vajon mi ütött belém, amikor hagytam magam felbosszantani annyira, hogy belemenjek egy olyan fogadásba, amiből a legjobb végkifejlet esetén sem származhat semmi előnyöm? Ma már, kilenc óra pihentető alvás után, józan fejjel gondolkozva nem érzem annyira szükségét bizonyítani, hogy kedves háztársam csupán egy nagyszájú, felfuvalkodott idióta. Bárcsak futóféreggé átkoztam volna tegnap! Akkor a mai napot egy korsó, illatozó vajsör mellett tölthetném, ahelyett, hogy a gondnok cuccai közt matatok.
Azonban késő bánat, már nem visszakozhatok, ha nem kívánok közröhely tárgyává válni.
Kicsit feszengek Frics székében, egyszerűen nyomaszt - és undorít - , hogy korábban ezen a helyen a gondnok foglalt helyet. Egy kvibli, méghozzá a legrosszabb fajtából. Éppen ezeknek az érzéseknek és gondolatoknak köszönhető, hogy bűbájom nyomán olyan kegyetlen szavakká formálódnak át az eredeti mondatok. Eszembe sem jut, hogy ha mással követnének el hasonló tréfát, azt esetleg gonosznak tartanám.
Végül annyira belemerültem munkámba, hogy csak az ajtó nyílását jelző nyikorgásra lettem figyelmes. Mielőtt megszólalt a lány, tudtam, hogy nem Frics tért vissza, és bár pulzusom minden bizonnyal megemelkedett a váratlan látogatónak hála, látszólagos nyugalmam rendíthetetlen maradt.
- Eltaláltad, nem vagyok büntetőmunkán. És valóban kerestem valamit,amit sikeresen meg is találtam - lobogtattam meg a kis füzetecskét, a Villámvarázs legutóbbi számát. - Esetleg meg szeretnéd nézni? - Ajkam szegletében apró mosoly jelent meg.
- Most viszont én kérdezek. Kezdjük ott, hogy ki vagy te és miért érdekel ennyire, hogy mit keresek itt? Persze az érdeklődésedet megértem, ha prefektus vagy. Viszont ezt nem ártana bizonyítanod. - Csevegő hangot ütöttem meg és mosolyogva beszéltem, bár szándékaim ennyire őszinték nem voltak. - Nem mellesleg a prefektusi jelvêny haszontalan - már ha rendelkezel olyannal -, mivel nem látok.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lily Evans
„Ha vakmerő vagy s hősi lelkű, Házad Griffendél."
„Ha vakmerő vagy s hősi lelkű, Házad Griffendél.
avatar

Származás : Mugli
Lojalitás :
Családi állapot : Se vele, se nélküle...
Lakhely : Hogwarts
Foglalkozás : Diák Prefektus
Pálca : 10¼ hüvelyk, Fűzfa, Főnixtoll
Keresem a... : ...legrégibb barátomat.
Idézet :
" She hated him.
Nah, she didn't."

Karakterlap : behind green eyes
Karakterzene :
I can't live, I can't breathe
&
"Cause I don't need this life
I just need…
Somebody to die for
Somebody to cry for
When I'm lonely"

Playby : Karen Gillan

TémanyitásTárgy: Re: Lily & Ivory    Csüt. 2 Ápr. 2015 - 22:56

Lily&Ivory

Sóhajtok, érthető módon senki nem szokott nekem örülni, mióta prefektus vagyok. Pedig nem is végzem olyan végzetesen komolyan a munkámat, csak ha jogos a kihágás. Frics esetében még elnéző is szoktam lenni, hisz ő sokszor bünteti a diákokat, vagy kobozza el a tulajdonaikat jogtalanul. Viszont nagyon szeretnek rögtön támadni a diákok, és ezt miután megkaptam a kis jelvényemet döbbentem rá. Hogy mi az egyetlen jó dolog abba ha az ember prefektus ? A fürdő , ennyi. Én nem élvezem igazából. Jó diák vagyok, vág az eszem ha a mágiáról van szó, de ez akkora felelősség teljes dolgokat, és amibe megutálhatnak a diákok nem nagyon van ínyemre. Igen és ezt mondja az az ember, aki aurornak készül. Csak fáradtan nézek a lányra, nem tudom eléggé jól ezek szerint kihangsúlyozni a taláromon lévő kis kitűzőt. Lehet a kis-en van a hangsúly, ahogy a hálóba érek megnövesztem.
- Prefektus vagyok, szóval kérdezhetem, hogy egy tanár, vagyis...gondnok szobájában mit csinálsz. - a többin csak elmosolyodom, kis mitugrász hollóhátos, megértem hogy kíváncsi, de az tetszik, hogy megkérdőjelez.
- Azt hittem mindenki ismeri a "stréber Evans"-t , de most örömmel hallom, hogy te még nem hallottál rólam. - viszont van olyan sejtésem, hogy nem az újságért jött ide. - Nyugtass meg, hogy nem rejtettél e ide olyan dolgot, ami kárt tehet Frics-be, vagy koboztál el életveszélyes dolgot.   - mosolygok rá, közbe hátra nézek, nem jár e senki a folyóson majd becsukom az ajtót, és én is nézelődök. - Ha egyik se , akkor nem vonok le pontot és nem köplek be, ha segítesz. Egy alsósnak keresek valami játékot, amit Frics nem is tőle vett el.   - elmondom a lánynak milyen játékot keresek, valami varázscucc játék lehet, mert nem ismertem fel, mikor a gyerek elmagyarázta. Hátha ő tudja miről beszélek, és egy kettőre meglesz.


music: Chandelier note: nem tudom miért ez a zene ><_________________
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ivory H. Yaxley
„A bölcs öreg Hollóhátban, Éles elmék várnak."
„A bölcs öreg Hollóhátban, Éles elmék várnak.
avatar

Származás : Aranyvérű
Lojalitás : Semleges
Családi állapot : Eljegyezve
Lakhely : Yaxley-kúria
Foglalkozás : Tanuló
Pálca : 10,5 hüvelyk, tölgyfa, főnixtoll maggal, kellemesen hajlékony
Idézet : "Amíg élet van, remény is van…"
"The world we knew
Won't come back
The time we've lost
Can't get back
The life we had
Won't be ours again"

Karakterlap : Mirror of memories
Karakterzene :
It's never too late


Playby : Dasha Sidorchuk
Kép :

TémanyitásTárgy: Re: Lily & Ivory    Szomb. 4 Ápr. 2015 - 19:21

Lily & Ivory

Hamar egyértelművé vált, hogy egy prefektussal futottam össze, méghozzá egy nem túl előnyös szituációban. Talán a legjobb védekezés a támadás elvén választottam kevésbé kedves hangot, bár megsértett hiúságom sem sarkallt illőbb viselkedésre. Bizonyos mértékig szívből megutált háztársamhoz hasonlóan én sem hittem, hogy egy egyszerű diákcsíny kifoghat rajtam. Tévedtem. Bár még nem vesztettem el egészen a fogadást, a lány akár még meg is enyhülhet. Végtére is, melyik diák szereti, kedveli vagy akár csak tiszteli egy szemernyit a gondnokot?
- Megkérdezheted, ahogy bárki más is. Ebből nem következik, hogy válaszolni is fogok – mosolyodtam el egészen őszintén, bár majdnem biztosra vettem, hogy szavaimat kötekedésként fogja majd fel. Pedig csupán elméleti oldaláról közelítettem meg a kérdést, egy hollóhátastól az ilyesmi igazán nem ritka eset. Szerintem az évek során belénk ivódnak a klubhelyiségbe való belépéskor megválaszolandó kérdések, és gondolataink egy része rááll arra a sémára.
- El kell kedvetlenítselek, bár nem ismertelek fel, a nevedet épp elégszer hallottam…az általad említett jelzővel is. – A prefektusokat névről általában ismeri az ember, de Lily Evans más tekintetben is némi hírnévnek örvendett az iskolában. Aki után James Potter, a fogófenomén fut, az akaratán kívül is ismert lesz diáktársai körében. Másrészről pedig Evans sárvérű. Családom tagjaihoz képest felvilágosult voltam az aranyvérű-sárvérű kérdésben, de más, vegyesebb társaságban be kellett látnom, hogy az előítéletek nem állnak annyira távol tőlem.
- Nem és megint csak nem – jelentettem ki halvány mosollyal. Nem szándékoztam részletezni a dolgokat, míg a lány nem folytatta. Halkan felsóhajtottam. – Olyat nem tettem, ami kárt tehetne benne. Talán csak az önbecsülése sérülhetne egy kicsit…- gondolkoztam el egy pillanatra. – Átírtam a Villámvarázs feladatait. Nyugi, semmi életveszélyes dolgot nem találtam ki. Tudod, hogy mi az a Villámvarázs? – Felötlött bennem, hogy sárvérűként akár még hasznára is válhatna. Ezt persze nem mondtam ki hangosan és még gondolatként sem tartottam egészen helyesnek.
- A játék nevét nem mondta? Akkor egy invitoval begyűjthetnénk - javasoltam a legegyszerűbb módszert. Ha ez nem jön be, persze segítek neki megkeresni. Ennek önzetlenebb oka, hogy szeretem a gyerekeket, kevésbé önzetlen pedig, hogy nem bánnám, ha mégis megnyerném a fogadást.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lily Evans
„Ha vakmerő vagy s hősi lelkű, Házad Griffendél."
„Ha vakmerő vagy s hősi lelkű, Házad Griffendél.
avatar

Származás : Mugli
Lojalitás :
Családi állapot : Se vele, se nélküle...
Lakhely : Hogwarts
Foglalkozás : Diák Prefektus
Pálca : 10¼ hüvelyk, Fűzfa, Főnixtoll
Keresem a... : ...legrégibb barátomat.
Idézet :
" She hated him.
Nah, she didn't."

Karakterlap : behind green eyes
Karakterzene :
I can't live, I can't breathe
&
"Cause I don't need this life
I just need…
Somebody to die for
Somebody to cry for
When I'm lonely"

Playby : Karen Gillan

TémanyitásTárgy: Re: Lily & Ivory    Kedd 7 Ápr. 2015 - 22:58

Lily&Ivory

Egy eléggé kis pimasz hollóhátas lánnyal találtam szembe magamat az tény. De nem értődök meg, nem veszem magamra, csak mosolygok rajta. Mint Griffendéles prefektus nagyon is hozzászoktam ehhez a stílushoz, mint a házam tagjaitól, mind a mardekárosoktól, főleg az utóbbiaktól. Hollóhátosok közül eddig kevesen voltak ilyenek, mint például akivel randiztam, Gale. Mondjuk senki nem sütötte még rá a hollósokra, hogy tisztelettudók is lennének, csupán a tanulás, és a tudás a fontosabb nekik. Hugrabuggal természetesen nincs is annyi gondom, ők inkább a kedvesebb részleg, de azért ott is láttam csodát. Csak nevetek a válaszán.
-Hát rendben akkor ne mond, el. Őszintén szólva inkább a meccsen ülnék, így én se húznám az időt.   - miközben visszacsapok a szópárbajainkra nézelődöm, és keresem amiért jöttem.
- Rögtön gondoltam, de aljas rágalom, mert nem vagyok stréber. Csak oda figyelek.  - mosolyodom el, nem szeretem a stréber szót, mert az a folyamatos éjjel nappali tanulást jelenti, és hogy ki se mászom a könyveim közül. Pedig ha egyszer valaki figyelmesen figyelné az órát rájönnének, hogy csodákra lennének képesek. Egyszerűen figyelek, megcsinálom a házimat, és rendesen utána nézek a témának, és nem átfutom.
Nincs kedvem a csínyével se foglalkozni, nem tartozik rám,most nem is érdekel. Csak az érdekel hogy megtaláljam a gyerek játékát, majd legalább a meccs végét lássam. Szóval nyugtázom neki annyival, a dolgot, hogy ha nem árt vele Fricsnek nem is foglalkozom vele.
- Villámvarázs? - kérdőn tekintek rá, szégyenlem de még életemben nem hallottam róla. - Az mi pontosan? Gyors varázslat tanulás vagy hasonló? A nevéből szűrtem le, mielőtt rám sütöd , hogy hülyeséget beszélek.   - közbe mg jobban elkezdek keresgélni, és meg kérem a lányt is, hogy cserébe mivel nem árulom be, segítsen nekem. Keresgélünk közbe, majd megkérdezi a játék nevét. Na Evans ennyit a híres eszedről, ezt jól elfelejtetted megkérdezni. Csak felesleges infónak találtam, mivel amúgy se ismerném meg.
- Hát öhm a leírása alapján pörög, és változtatja a szinét. Ennyit tudok, gondoltam Frics nem sok játékot kobozott el és könnyű dolgom lesz , de...    - az egyik polc mellette egymás hegyén hátán állnak a dobozok, és mindből elkobzott dolgok lógnak ki. Felsóhajtok... - Szerinted? 


music: Chandelier note: nem tudom miért ez a zene ><_________________
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ivory H. Yaxley
„A bölcs öreg Hollóhátban, Éles elmék várnak."
„A bölcs öreg Hollóhátban, Éles elmék várnak.
avatar

Származás : Aranyvérű
Lojalitás : Semleges
Családi állapot : Eljegyezve
Lakhely : Yaxley-kúria
Foglalkozás : Tanuló
Pálca : 10,5 hüvelyk, tölgyfa, főnixtoll maggal, kellemesen hajlékony
Idézet : "Amíg élet van, remény is van…"
"The world we knew
Won't come back
The time we've lost
Can't get back
The life we had
Won't be ours again"

Karakterlap : Mirror of memories
Karakterzene :
It's never too late


Playby : Dasha Sidorchuk
Kép :

TémanyitásTárgy: Re: Lily & Ivory    Szomb. 9 Május 2015 - 19:56

Lily & Ivory

Lily válasza apró félmosolyt csalt ajkam szegletébe. Kezdeti fontoskodását alapul véve eleinte nem hittem, hogy egyszerűen – és győzedelmesen – szabadulhatnék a kellemetlen szituációból. Azonban a kérdezősködés ellenére nem úgy festett a helyzet, mintha a lányt különösebben érdekelné, miért vagyok itt.
- Ezt örömmel hallom – biccentettem szavaira. Tulajdonképpen mindketten jobban járunk, ha megfeledkezünk róla, hol futottunk össze. Lilynek minden bizonnyal akad jobb dolga is, és kellemesebb elfoglaltságot sem nehezebb találnia a prefektusi feladatoknál, amik valószínűleg különösen kellemetlenek tudnak lenni, ha mondjuk egy tilosban járó diákkal kell vitázni. Engem pedig nem villanyoz fel a büntetőmunka lehetősége, amit a kis magánakciómért kaphatok. Különben is, ha Frics tudomást szerezne a látogatásomról, a későbbiekben talán még kitüntető figyelmét is élvezhetném, ami ugyancsak nem tenne boldogabbá.
- A stréber sok mindent jelenthet. Az én felfogásom szerint dicsérő jelző irigy emberektől. – Egy hollóhátast nem kell megismertetni ezzel a témával, ritka az olyan diák a házunkban, akit roxforti évei során egyszer sem bélyegeztek meg a stréberség vádjával. Számomra sem idegen fogalom, bár vakságom sokkal figyelemre méltóbb, így a kákán is csomót kereső mardekárosok inkább az utóbbit használják fel ellenem, a stréberségemről hajlamosak elfeledkezni.
Remek, Lily biztosan nem fog spiclit játszani, még ha ez volna is a feladata. Díjazom toleranciáját, így az elkobzott játék keresésében is hajlandó vagyok segíteni.
- Igen, a lényege körülbelül ez – hagytam helyben szavait. - Kiegészítve azzal, hogy kvibliknek tanít mágiát. Szánalmas próbálkozás. – Utolsó szavaimat egy lekicsinylő mosollyal kísértem.
Nem kezdtem hozzá a játék kereséséhez; mivel nem látok, nem lennék nagy segítség a kutakodásban. Azonban a játék leírása alapján volt egy tippem.
- Esélyes, hogy egy búgócsigáról van szó. Reméljük, nem a szeszélyes fajtából való… azok olyanok, mint a csokibékák. Fürgék. – Azt hiszem, a muglik is ismernek egy ehhez hasonló játékot, bár megtévesztő lehet a dolog, ugyanis a mi játékaink olykor sokkal rafináltabbak és hajlamosak önálló életre kelni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lily Evans
„Ha vakmerő vagy s hősi lelkű, Házad Griffendél."
„Ha vakmerő vagy s hősi lelkű, Házad Griffendél.
avatar

Származás : Mugli
Lojalitás :
Családi állapot : Se vele, se nélküle...
Lakhely : Hogwarts
Foglalkozás : Diák Prefektus
Pálca : 10¼ hüvelyk, Fűzfa, Főnixtoll
Keresem a... : ...legrégibb barátomat.
Idézet :
" She hated him.
Nah, she didn't."

Karakterlap : behind green eyes
Karakterzene :
I can't live, I can't breathe
&
"Cause I don't need this life
I just need…
Somebody to die for
Somebody to cry for
When I'm lonely"

Playby : Karen Gillan

TémanyitásTárgy: Re: Lily & Ivory    Pént. 15 Május 2015 - 21:35

Lily&Ivory

Fene a jó szivembe, hogy képes vagyok egy gyerekjátékot keresgélni Fricsnél minthogy kint üljek a barátaimmal a meccsen. Jobban izgat a kviddics, mint ez. De ha már megígértem szegénynek, megpróbálok segíteni, még ha nem is találom bennem lesz, hogy megpróbáltam. Viszont remélem gyorsan meg lesz, még alig tartanak a meccs elején, és még az is idő mire a pályához jutok. Ezért nem is akarom húzni a hollóhátas lány részét is, hogy büntetést szabjak ki stb stb, még akkor a házvezetőjével is beszélnem kéne, és nem nekem ehhez nincs kedvem. Kis ártalmatlan csínyek amúgy se zavarnak, amíg nem aláznak meg másokat, vagy lesz bajuk. Elnevetem kicsit magam a lány megjegyzésére a stréberekről.
- Köszönöm, ez jól esik. Végre valaki aki értékel minket.   - mondjuk egy hollóhátasnak még érthető, hogy ilyen nézetei vannak, nekik a tudás minden. Néha csodálkozom nem oda kerültem, mondjuk én nem tekintem a tudást mindenek felett. Kedves Lumpsluck professzorom kételkedett egyedül, hogy rossz házba kerültem, de ő is a mardekár házat vetette fel, amire kicsit megsértődtem. Azért megérdeklődöm milyen csínyt is készült végre hajtani Frics ellen, tényleg nem akarok nagyobb bajt, főleg ha meg is tudtam volna előzni. A válaszán kicsit meglepődöm, de én személy szerint sajnálom Fricset, és nem tartom szánalmasnak azért hogy próbálkozik.
- Legalább próbálkozik. Nem lehet neki könnyű egy varázsiskolában, úgy hogy annak született, de neki nem megy.  - jegyzem meg, bár úgy érzem ez a lány aranyvérű, ők meg ezt semmiképp nem tudják megérteni. Én mindig is szerencsésnek tartottam magam, hogy mugli létemre rejtőzik bennem varázs. Közbe keresgélem a játékot, amiről nagyjából fogalmam sincs hogy is nézhet ki. Viszont arra jutottam bármilyen veszélytelen játékot találok elviszem neki kárpótlásul. Főleg, hogy már menni akarok, a meccsre...
- Még a búgócsigának is lehet szeszélyes fajtája? Érdekes gyerek játékokat tudnak kitalálni.  - végül találok egy hasonló szines játékot felemelem az asztalról diadalittasan. - Ez az ? - vigyorgok mint aki az évfolyam első kupát szorongatná. Frics órájára nézek, és már kicsit feszült leszek.
- Nem tudsz egy rövidebb utat a kviddics pályáig véletlenül? - nem szeretem a rejtett folyosókat, kissé szeszélyek, nem tudom hol lyukadok ki. Viszont már Jamesékkel akarok ülni a kilátóban.


music: Chandelier note: nem tudom miért ez a zene ><_________________
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ivory H. Yaxley
„A bölcs öreg Hollóhátban, Éles elmék várnak."
„A bölcs öreg Hollóhátban, Éles elmék várnak.
avatar

Származás : Aranyvérű
Lojalitás : Semleges
Családi állapot : Eljegyezve
Lakhely : Yaxley-kúria
Foglalkozás : Tanuló
Pálca : 10,5 hüvelyk, tölgyfa, főnixtoll maggal, kellemesen hajlékony
Idézet : "Amíg élet van, remény is van…"
"The world we knew
Won't come back
The time we've lost
Can't get back
The life we had
Won't be ours again"

Karakterlap : Mirror of memories
Karakterzene :
It's never too late


Playby : Dasha Sidorchuk
Kép :

TémanyitásTárgy: Re: Lily & Ivory    Vas. 31 Május 2015 - 15:40

A tudását értékeltem, nem őt magát. Bár lényegi különbség volt a kettő közt, ezt nem tettem neki szóvá. Aki tehetséges, arról bármikor elismertem volna, hogy az, függetlenül attól, hogy kiről volt éppen szó. Talán valóban összefüggésben van a dolgok ilyesfajta megítélése a házammal, ha az ésszerűséget tekintjük.
Nem lepett meg a válasza, de szavait hallva szkeptikusan vontam fel a szemöldököm. Nem tudtam elképzelni, hogy Frics olyan szörnyű nagy lelki traumaként élje meg a helyzetét. Lily úgy beszél, mintha kényszerrel tartanák itt Fricset. Ha akarna, elmehetne - és Merlin szerelmére, bár megtenné!
- Mi értelme a lehetetlennel próbálkozni? - Logikai képtelenség; de mindegy is. Végeredményben annyira nem foglalkoztat, miért járatja Frics a villámvarázst.
- Persze. Másképpen, minden gyerek öt perc alatt ráunna. - Ha jobban belegondolok, ez talán csak azoknak evidens, akik a varázsvilágban nőttek fel.
Lily kérdésére egy röpke sóhajt eresztettem el, majd átnyúlva az asztal fölött, átvettem tőle a játékot. Ez nem volt problémás mutatvány, a hangja alapján, és mozdulatait végig követve, pontosan tudtam, hol állt meg a lány.
- Még mindig nem látok, szóval attól még, hogy az orrom előtt lebegtetted, nem lettem okosabb. - Közben megforgattam kezeim közt a játékot, kitapogattam a formáját. - Talált, süllyedt. Ez az - mosolyodtam el.
- A folyosó végén, jobbra van egy festmény, ami egy félszemű  törpét ábrázol. Ha rá tudod venni a festmény lakóját, hogy kinyissa a kép mögötti rejtett ajtót, néhány folyosónyi hosszt le tudsz vágni. - A 'ha' szócskát megnyomtam kissé, a törpe ugyanis rendkívül undok, és a hatalmának is tudatában van.
- Szóval sok sikert. - Elmosolyodtam, majd megkerültem az asztalt. Az ajtóból még visszafordultam.
- Csak, hogy tisztázzuk; mi nem találkoztunk, oké? - Ő nem kapott kihágáson, én pedig nem segítettem neki. Ha egyetértő választ kaptam, még egy félmosoly kíséretében elköszöntem, mielőtt eltűntem volna az ajtó mögött. A hollóhát tornya felé indultam.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lily Evans
„Ha vakmerő vagy s hősi lelkű, Házad Griffendél."
„Ha vakmerő vagy s hősi lelkű, Házad Griffendél.
avatar

Származás : Mugli
Lojalitás :
Családi állapot : Se vele, se nélküle...
Lakhely : Hogwarts
Foglalkozás : Diák Prefektus
Pálca : 10¼ hüvelyk, Fűzfa, Főnixtoll
Keresem a... : ...legrégibb barátomat.
Idézet :
" She hated him.
Nah, she didn't."

Karakterlap : behind green eyes
Karakterzene :
I can't live, I can't breathe
&
"Cause I don't need this life
I just need…
Somebody to die for
Somebody to cry for
When I'm lonely"

Playby : Karen Gillan

TémanyitásTárgy: Re: Lily & Ivory    Kedd 2 Jún. 2015 - 12:55

Lily&Ivory

Nekem se épp a kedvencem Frics néha, nagyon is igazságtalan ezzel tisztában vagyok, viszont úgy érzem ezzel akarja valamelyest kompenzálni magát, hogy nem tud varázsolni. Kicsit érthető, bár én is úgy vélem egyszerűbb lenne egy másik gondnokkal. Főleg Mrs. Norris nélkül, az a macska engem kikészít.
- Ki tudja lehet működik. Gondolom nem nyugszik a dologba, és próbálkozik, hátha valami történik.   - lehet én is kicsit zabos lennék, ha tudnék a varázsvilág létezéséről, de engem nem avatnának bele. Főleg mert imádom ezt a világot, jobban tekintem az életemnek mint a mugli létet.
- Na igen jó érv. - jegyzem meg, bár én mikor még játékokkal játszottam mugli játékaim voltak, amik kevésbé voltak szeszélyesek. Nyilván mint minden másban, ebbe is mások a szokások. Én még ezeket nem ismerem, talán ha gyerekem lesz...Na ez se jutott még soha eszembe...
Kicsit elnevetem magam a megjegyzésén, eléggé sötét van, én is csak úgy láttam meg a játékot, hogy szinte majdnem lefejeltem mikor előre hajoltam. Tulajdonképpen annyira menni akartam már, ha nem is az a játék lenne akkor is elvinném a kölyöknek. De mikor sikerül a sötétben átadnom neki, és megtudja nézni megkönnyebbülten sóhajtok fel, hogy pont megtaláltam. Ezt azért mázlinak tekintem.
- Rendben, köszi. Örülök neki hogy meglett. Remélem nem kerül vissza. - végig hallgatom az útba igazítását. Kicsit félve, hisz ha úgy dönt a kép, hogy nem enged át több időt vesztek. Gondolom egy gyors próbát megér, maximum rohanok végig.
- Rendben köszi, majd megnézem. Ezért remélem kedves lesz. - arra hogy nem találkoztunk, csak szélesen elvigyorodom. - Természetesen nem találkoztunk. - ez mind a kettőnknek jó lesz így.music: Chandelier note: nem tudom miért ez a zene ><_________________
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Lily & Ivory    

Vissza az elejére Go down
 
Lily & Ivory
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
The Marauders - A Tekergők :: Kastély :: Földszint-
Ugrás: